Het kiezen en aanbrengen van concealers en kleurcorrectoren

De stap-voor-stap gids

Wat is het verschil tussen concealers en kleurcorrectoren? Welke moet je gebruiken en waarom? Hoe kies je de juiste kleur en wat is de beste manier om ze aan te brengen? In deze blogpost beantwoorden we al je vragen over concealers en kleurcorrectoren...

Concealers en kleurcorrectoren kunnen werken als een toverstafje als het gaat om het verbergen van onvolkomenheden en het bereiken van een vlekkeloos uiterlijk. Maar als je niet weet welke je moet gebruiken, hoe je de juiste kleur moet kiezen en hoe je ze moet aanbrengen, kunnen beide producten praktisch nutteloos zijn. Erger nog, je zou je make-up wel eens kunnen verpesten in plaats van verbeteren.

Laten we zonder verder oponthoud uitleggen wat concealers en kleurcorrectoren doen en hoe je gemakkelijk de beste resultaten kunt bereiken.

Dit is wat je in deze blogpost zult vinden:

Kleurcorrectoren 
Wat zijn kleurcorrectoren?
Welke kleurcorrector is geschikt voor jou?
Hoe breng je een kleurcorrector aan?
Wat de experts adviseren

CONCEALERS
Wat zijn concealers?
Welke concealer is geschikt voor jou?
Hoe breng je concealers aan?
Wat de experts adviseren

 

KLEURCORRECTOREN

Wat zijn kleurcorrectoren?
Kleurcorrectoren zijn er in verschillende regenboogtinten - geel, oranje, paars, roze en groen. Als je ze ooit voor oogschaduw of blusher hebt aangezien, schaam je dan niet. Tot niet al te lang geleden werden kleurcorrectoren alleen gebruikt door professionele visagisten, maar tegenwoordig zijn ze voor iedere vrouw op grote schaal verkrijgbaar.

Kleurcorrectoren kunnen ongewenste huidproblemen verdoezelen en neutraliseren. Denk aan donkere oogkringen, vlekken, littekens, zonnevlekken en ouderdomsvlekken, en heftige eczeemopflakkeringen, zoals rosacea of acne - dit is wat kleurcorrectoren je kunnen helpen camoufleren.

Correctoren werken volgens het principe dat tegengestelde kleuren elkaar opheffen.  Zo zal een groene concealer rode vlekken verbergen, terwijl een oranje/zalm gekleurde concealer blauwe/grijze kringen neutraliseert

Welke kleurcorrector is geschikt voor jou?

Om erachter te komen welke kleur je nodig hebt, moet je eerst uitzoeken wat de exacte kleur van het probleem is, terwijl je ook rekening houdt met je algehele huidteint. De volgende stap is het gebruik van het kleurenwiel (hieronder afgebeeld) om uit te zoeken welke kleur de oneffenheid zal verbergen. Kies tenslotte geen kleur die meer dan één of twee tinten lichter is dan je eigen huidskleur.

Om dit nog verder te vereenvoudigen en je te helpen het giswerk weg te nemen, kan de onderstaande gids dienen als je go-to referentie voor allerlei aandoeningen.

Groene kleurcorrector
Perfect voor: roodheid, acne en rosacea
Groen is de kleur die rode en rozige tinten minimaliseert en verbergt, zoals puistjes, rosacea of acne, of andere huidaandoeningen met aardbeitinten.

Ons geadviseerde product is: Foliage

Zalm kleurcorrector
Perfect voor: dames met een olijfkleurige teint en kringen onder de ogen.
Als je kampt met kringen onder je ogen en je hebt blauwige/grijze kringen rond de ogen, kies dan voor een perzikkleurige corrector, die de ongewenste kringen neutraliseert.

Ons geadviseerde product is: Papaya

Roze kleurcorrector
Perfect voor: dames met een lichte of gemiddelde huid en grauwe donkere/schaduw onder de ogen.
Kies een roze corrector als je huidskleur lichter is en je grauwe kringen onder je ogen wilt verhelderen.

Ons geadviseerde product is: Rose

Oranje kleurcorrector
Perfect voor: dames met een donkere teint en kringen onder de ogen
Als je kampt met kringen onder je ogen en je teint is donkerder, kies dan voor een oranje of perzikkleurige corrector, die de ongelijke ondertonen verbergt.

Ons geadviseerde product is: Amber concealer

Gele kleurcorrector

Perfect voor: paarsgetinte problemen en kringen onder de ogen
De gele corrector neutraliseert paarse tinten, of het nu gaat om puistjes, donkere kneuzingen, adertjes, kringen onder de ogen, hyperpigmentatie of ouderdomsvlekken.

Paarse kleurcorrector
Perfect voor: bleke en doffe huid, gele ondertonen, olijfkleurige blauwe plekken
Als je teint erg bleek is of veel gele ondertonen heeft, kies dan voor een concealer in lavendeltinten. Je kunt het ook gebruiken om gele vlekken of olijfkleurige blauwe plekken te bedekken.

Hoe breng je een kleurcorrector aan
Het gebruik van de juiste tint is een grootste aandeel bij het oplossen van je probleem, maar je moet ook weten hoe je je corrector op zo'n manier aanbrengt dat hij echt problemen camoufleert. Hier zijn een paar tips over hoe je dat kunt bereiken:

Breng je kleurcorrector in dunne laagjes aan

Als je overdrijft en eindigt met dikke lagen, kan de corrector onder je foundation uitkomen. Het gebied ziet er dan lichter van kleur uit, en het wordt moeilijker om na het aanbrengen van de foundation een egaal kleurtje te krijgen.

Onze tip is dus, breng het product aan in dunne laagjes.

Hanteer de juiste applicatiemethode

Voor het aanbrengen van onze minerale poeder concealer, hebben we enkele favoriete kwasten beschikbaar. Rond de ogen gebruiken we een kleinere kwast met punt voor de kleinere hoekjes. Voor de grotere gebieden gebruiken we een grotere platte kwast. Door de stevige haren zal de dekking hoger zijn.
Het doel is niet om een dekking voor het gehele gezicht te bereiken, maar om alleen de probleemzones te verbergen en niets meer.

Ons geadviseerde product is:
Rond de ogen, de schuine concealer kwast
Grotere gebieden, de platte concealer kwast

Wat de experts adviseren
Houd in gedachten dat kleurcorrectoren de kleur van het probleem kunnen veranderen, maar ze kunnen het niet op magische wijze minder zichtbaar maken als het verhoogd of hol is - daarvoor kun je beter een gewone concealer gebruiken.

Nog belangrijker is dat als je geen van de hierboven genoemde problemen hebt, het dagelijks gebruik van een kleurcorrector onnodig zou zijn, omdat het te veel lagen aan je make-up toevoegt. Vrouwen met een gezonde huid kunnen beter kiezen voor een gewone concealer voor dagelijks gebruik en de kleurcorrector reserveren voor speciale gelegenheden als ze echt die perfecte finish nodig hebben.

Klik op de afbeelding hieronder om ons filmpje met Rose en Papaya concealer te bekijken:

CONCEALERS

Wat zijn concealers?

Concealers zijn er in tinten die passen bij de teint van je huid en zijn bedoeld om met je huid en foundation te blenden. Concealers kun je regelmatig gebruiken als onderdeel van je dagelijkse make-up routine om een gestreste, vermoeid ogende huid op te fleuren en om de hoogtepunten van je gezicht - de onder-ogen, de neusbrug, het midden van het voorhoofd en de kin - te accentueren. Als je de concealer goed gebruikt, kun je een vlekkeloze, stralende uitstraling krijgen met diepte en een gladde afwerking.

Onze Skin Fix concealers hebben bovendien de eigenschap om het aanzicht van ongewenste huidverkleuringen te verminderen, zoals pukkeltjes, rode plekjes, donkere kringen, littekens en pigmentvlekjes.

Welke concealer is geschikt voor jou?

De kleuren in ons assortiment zijn te kiezen op basis van huidteint – LightMedium en Getint.

De sleutel tot het kiezen van de beste concealer is het vinden van de juiste tint. Kies de verkeerde kleur en de concealer zal opvallen en de problemen accentueren in plaats van ze te vervagen en te verbergen. Kies voor oneffenheden een tint die bij je teint past; als hij te licht is, verbergt hij onvolkomenheden misschien niet, maar laat hij ze juist opvallen. Kies voor de zones onder de ogen een tint die niet meer dan één of twee tinten lichter is dan je eigen huid - zo bereik je een stralend effect. Als je huid in de zomer gemakkelijk bruin wordt, zorg dan voor een aparte concealer voor de zonnigere seizoenen van het jaar.

De structuur van onze Skin Fix concealers is lichter en romiger. Dat maakt dat deze poeders een perfecte textuur hebben voor onder je ogen. Droge en dikke concealers kunnen onder het oog gaan creasen en aankoeken, vooral als je leeftijd te zien is in je fijne lijntjes. Dikkere texturen zijn meer geschikt voor jongere dames. Gelukkig zijn onze concealers voor iedere huid en leeftijd geschikt.

Hoe breng je concealers aan

Je kunt de concealer aanbrengen boven je jukbeenderen, in het midden van je voorhoofd, in het midden van de kin en langs de brug van je neus, en natuurlijk onder de ogen. Kortom, concentreer je op de gebieden die de concealer moet ophelderen en accentueren.

Goed reinigen

Het klinkt misschien als een no-brainer, maar zowel dermatologen als visagisten zijn het erover eens dat goed reinigen cruciaal is. Make-upresten verwijderen met de juiste producten, je huid dagelijks wassen met water (en niet alleen vochtige doekjes of micellair water) en af en toe scrubben zijn de belangrijkste stappen die je moet nemen voordat je iets aanbrengt.

Hydrateer en bereid je huid voor

Voordat je naar de concealer grijpt, breng je de basis van je keuze aan, zoals je hydraterende crème, primer, moisturizer en een eventuele BB- of CC-crème.

Breng de concealer aan

Breng je concealer aan met zachte deppende bewegingen op het juiste gebied. Bij onze Skin Fix concealers hebben we zelf de ervaring dat de Allround Tapered make-up kwast erg prettig werkt. Je kunt ook de punt van een licht vochtige make-up spons gebruiken. Met de spons kun je een dikkere dichtheid opbouwen en de hoeveelheid product regelen.

Breng je foundation op betreffende plek voorzichtig deppend aan, anders zullen de twee te veel samensmelten - en zal de concealer zijn effect verliezen. Als je aan het onderoog werkt, begin dan eerst met het aanbrengen van concealer dicht bij de traanbuis, anders kan het zich ophopen in fijne lijntjes.

Niet overdrijven

Begin met het aanbrengen van een heel klein beetje poeder. Je kunt altijd meer dekking aanbrengen als dat nodig is.

Pro tips: Je kunt een hol litteken verbergen met een schuine kwast gedoopt in een concealer die een tint lichter is dan je huidskleur. Vul het midden van de vlek in zonder over de randen heen te gaan. Om een verhoogd litteken te verbergen, gebruik je een concealer die bij je huidskleur past en dep je die op het litteken. Gebruik voor beide soorten littekens een doorschijnend poeder om de concealer te fixeren.

Wat de deskundigen adviseren:

De huid onder je ogen is van nature droger, dunner en delicater dan de rest van je gezicht, en heeft daarom extra zorg en speciale aandacht nodig. Vermijd het gebruik van teveel foundation of concealer poeder onder de ogen om stapeling in de fijne lijntjes te voorkomen, waardoor ze er nog uitgesprokener uitzien.

Voor zeer zware donkere kringen onder de ogen kun je beter een kleurcorrector gebruiken, omdat een concealer je ogen een grijs en asachtig uiterlijk kan geven. Bij gebruik van en kleurcorrector is het echter wel aan te raden om daarover heen een foundation te gebruiken. Is dit niet gewenst, volstaat de Skin Fix concealer prima.

 

We hopen dat deze diepgaande tutorial heeft bijgedragen tot een beter begrip van concealers en kleurcorrectoren, en wat je met beide kunt bereiken. Om het beste product te vinden voor een perfecte, stralende blik, bekijk je hier ons assortiment cruelty free concealers en kleurcorrectoren op minerale basis.Probeer het eerst uit met onze beschikbare mini-versies.

S: Wist je dat onze concealers ook verkrijgbaar zijn als duurzame concealer-refills?