Bruids-Make-Up

DOE HET ZELF TIPS

Je gaat trouwen! Gefeliciteerd.
De kosten kunnen bij een bruiloft enorm snel stijgen. En de meeste bruidjes in spe kiezen voor een visagiste om helemaal te stralen op een van de mooiste dagen van je leven.
Ben jij een handige make-upper en/of weet jij precies wat je wilt en hebt hier graag de eigen hand in? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je make-up zelf te doen. Maar, waar let je dan op? Wij geven je make-up tips om optimaal te stralen als bruid.

De make-up
Minerale make-up is ideaal voor een bruid! Niet iedereen is gewend aan dikke lagen in het dagelijks leven en je wilt er op jouw belangrijke dag nog wel uitzien als jezelf, maar nét even met wat meer sprankel. Met minerale make-up kun je een look aanbrengen van heel natuurlijk tot een meer glamoureuze look dat er nog steeds natuurlijk uitziet. Verstop je niet achter te dikke, onnatuurlijke make-up lagen die kunnen uitlopen als je toch net niet dat traantje onder bedwang kunt houden. En het is in veel gevallen ook nog eens niet goed is voor je huid. Kies voor een hoogwaardige minerale make-up product die de hele dag mooi blijft zitten en je huid kalmeert en verzorgt.

Een make-up look begint natuurlijk met make-up in de juiste en gewenste kleuren.

De juiste kleuren
Met de juiste foundation kleur valt of staat jouw make-up look. Een verkeerde ondertoon of een te donkere foundation geeft misschien een verkeerde uitstraling, maar ga je ook beter zien als je niet een subtiel traantje, maar een hele rivier over je wangen voelt stromen.
Op onze website zijn veel tools om de juiste selectie van kleuren te maken die je thuis kunt uitproberen. Maar ook staan we online en persoonlijk klaar om je te helpen de beste keuze te maken.

Make-up workshop
Naast de foundation zijn er tal van keuzes in aanvullende producten en kleurtjes. Vind je het moeilijk om hier een keuze uit te maken, dan is het in aanloop naar jouw onvergetelijke dag, misschien wel een ontzettend leuk idee om een workshop te volgen. In de make-up studio van Mineralissima, te Alphen aan den Rijn, ben je van harte welkom voor een Beauty Session. Vind je de reisafstand te ver, dan zit er wellicht een Verkoop Locatie in jouw regio die ook minerale make-up workshops verzorgt.

De productselectie

Je kunt de make-up look zo uitgebreid mogelijk maken als je wilt, maar er is wel een selectie aan producten die zorgen voor een compleet, mooi plaatje. Onze aanbevelingen zijn:

Een primer bereidt de huid voor en zorgt ervoor dat je make-up langer mooi op zijn plek blijft zitten. Heeft jouw huid extra hulp nodig, dan hebben we de Soothing Primer tegen roodheid en onze Rice Primer Shine Solution heeft een extra matterend effect voor een snel glimmende huid. In de meeste gevallen is onze Minerale primer Flawless base een prima keuze.

De concealer is gemaakt om vooraf ongewenste plekjes iets beter te verbergen, zoals onze Papaya concealer voor (blauwe) kringen rond de ogen. Of fris de huid rond de ogen op met Rose Concealer.
Heb je dit nodig? Wees heel zuinig met de hoeveelheid poeder die je gebruikt, vooral bij de Foliage concealer omdat je geen groene vlekken door je foundation wilt zien zodra je op de gevoelige plaat wordt gelegd tijdens je fotosessie.

Insider tip: Gebruik rond de ogen niet een lichtere tint als je huid. Dit kan door belichting zorgen voor lichte kringen rond de ogen.

De juiste kleur foundation geeft de make-up look een egale uitstraling en met een klein beetje kun je een al stralende huid naar een nog hoger niveau brengen zonder er onnatuurlijk uit te zien. Begin vanuit het midden van het gezicht en bouw het op in dunne laagjes als je wat meer dekking nodig hebt. Gebruik hierbij een foundation kleur die perfect past bij jouw huid, dan ben je op je mooist.

Insider tip: Blend het altijd goed uit zodat je geen harde lijnen ziet waar je bent gestopt met aanbrengen.

Blush en/of Bronzer geven weer een beetje vorm aan je net geëgaliseerde canvas. Onderschat niet de kracht van een klein snufje blush op je wangen. Het assortiment blushers en bronzers van Mineralissima biedt voor ieder wat wils.

Insider tip: Probeer bij het aanbrengen van een bronzer niet ineens te contouren wat je niet gewend bent met mogelijk het verkeerde effect. Bouw het subtiel op.

Met oogschaduw kun je uitpakken zoveel als je wilt, probeer wel dicht bij jezelf te blijven zodat je je er goed bij voelt. Als basis zijn neutrale kleuren altijd goed, je kunt dit desgewenst uitbreiden met iets meer kleur en/of glans of je kunt een kleur kiezen op basis van je oogkleur.
Begin je ooglook met een oogschaduw primer en vergeet nooit de ooglook af te sluiten met een mascara! Tip, een vleugje minerale poeder op de wimpers laat de mascara beter hechten. Neem je ogen daarom goed mee als je de foundation aanbrengt. Ben je bang dat onze waterresistant formule niet waterproof genoeg is, dan kun je er voor deze dag een laagje mascara primer naar keuze onder aanbrengen of wimperextentions laten plaatsen.

Insider Tip: Bij vettere oogleden werkt onze Rice Primer Shine Solution fantastisch als oogprimer!

Ga jij voor een wat glamoureuzere look, dan kun je subtiel een highlighter aanbrengen net boven de jukbeenderen, onder je wenkbrauwrand, je neusbrug en een klein snufje boven de cupid boog van je lippen.

Insider tip: heb je last van bijvoorbeeld acne op de genoemde plekken, breng daar geen highlighter aan omdat glans de oneffenheden zal accentueren.

Met een finishingpoeder sluit je de gehele make-up look af en zet je de gebruikte producten ‘vast’. Onze Chiffon Finish is een fantastische keuze, maar wil je voor ultra matte gaan die glans langer onder controle houdt, dan is Rice Veil Intense matte of Oil Control poeder jouw beste maatje.

De lippen vragen toch echt om een beetje kleur deze dag. Kies een kleur dat bij jou past en voorkom té veel glans. Om de kleur langer houdbaar te krijgen, breng je een lippotlood over de gehele lip aan, een lippenstift daar overheen, gevolgd door een beetje gloss in het midden van de lippen.

Proefsessie
Een visagiste van bruidsmake-up zou vooraf een proefsessie bij je doen. Het is verstandig om dit zelf ook te doen. Maak een voor- en na foto in verschillende licht invallen om het verschil te bekijken en dit geeft je ook de gelegenheid om te kijken of je hier en daar nog aanpassingen moet maken.

Insider tip: Probeer de look meer dan eens te maken zodat je op de dag zelf de spanning beter onder controle hebt.

Laat je huid vooraf verwennen
Als je er nog tijd voor hebt, laat je gezicht dan even lekker verwennen bij een schoonheidssalon zodat alle onzuiverheden zijn verwijderd en de huid goed gehydrateerd is. Je kunt dit uiteraard ook zelf doen, als je de juiste producten hiervoor in huis hebt. Al heb je een beetje verwennerij natuurlijk ook wel verdiend na al dat geregel van je grote dag.

Jouw rescue kit
Maak voor de grote dag een tasje klaar met daarin enkele belangrijke make-up items zodat je, in geval van nood, een en ander kunt bijwerken. Hierin zijn bijvoorbeeld onmisbaar: Een finishingpoeder zoals Rice Veil Intense matte/Oil control poeder met een kabuki kwast. Een pakje Blotting paper (eigenlijk onmisbaar op deze dag!) en je lippenstift/ lipgloss.

De Finishingpoeder dient ervoor om over de look heen te kunnen poederen zonder dat je alles opnieuw hoeft te doen. Blotting Paper om ongewenste (spannings)glans weg te kunnen toveren en de lippenstift/ lipgloss omdat je stiekem wel wilt dat jouw hubby duidelijk zal weten dat hij zijn bruid heeft gekust.

En dan...genieten van jouw mooie dag en straal als nooit tevoren!