Laat jouw ogen spreken

Met gebruik van de juiste oogschaduwkleur

Het kiezen van de juiste kleur oogschaduw als aanvulling op je oogkleur kan een enorm verschil maken in het versterken van je natuurlijke kenmerken.
Wil jij een onopgemerkte oogopslag krijgen, dan kan je met de juiste oogschaduwkleuren je ogen laten ‘poppen’. Ben jij benieuwd hoe dit werkt en welke kleuren het beste resultaat bereiken op basis van jouw oogkleur? We leggen het uit in deze blog.

Kleuren die elkaar versterken, noemen we complementaire kleuren. Het zijn kleuren die in het kleurenwiel tegenover elkaar liggen.

Blauwe ogen:

Complementaire kleuren voor blauwe ogen zijn meestal warmere tinten zoals koper, perzik en warme bruintinten. Deze kleuren kunnen blauwe ogen helderder en levendiger doen lijken.
Goud-, brons- en champagnetinten kunnen blauwe ogen ook aanvullen en zorgen voor een mooi contrast waardoor de ogen extra opvallen.

Kleuren uit ons assortiment als voorbeeld: Amberina, Aphrodite, Praline, Beach, Terra, Cashew, Rose Gold, Gold Blossom, Aruba, Vintage, Suede, Macaron, Lush & Fiesta, Sphere & Bellini.


Bruine ogen:

Bruine ogen zijn veelzijdig en kunnen een breed scala aan oogschaduwkleuren dragen.
Aardetinten zoals warme bruintinten, brons en koper kunnen de warmte van bruine ogen versterken. Paars en Plum-kleur kunnen ook de gouden ondertonen in bruine ogen benadrukken.
Om een opvallend statement te maken, kun je experimenteren met levendige kleuren zoals groenblauw, turkoois en koningsblauw voor een opvallend contrast.

Kleuren uit ons assortiment als voorbeeld: Amberina, Aphrodite, Praline, Terra, Cashew, Vintage, Suede, Grape Escape, Berry Nice, Dream, Adore, Cancel, Slay, Starlet, Tenderling, Bali, Denim, Festival & Arena, Poppy & Breeze

Insider tip: Vermijd het gebruik van kleuren die te veel lijken op je oogkleur, omdat ze misschien niet genoeg contrast bieden om je ogen eruit te laten springen.

Groene ogen:

Paarse, mauve,bordeaux en lavendel tinten kunnen groene ogen aanvullen door een prachtig contrast te creëren dat de ogen laat stralen.
Aardetinten zoals taupe, bruin en warme groentinten kunnen de natuurlijke schoonheid van groene ogen ook versterken.
Goud- en kopertinten kunnen de warmte in groene ogen naar boven halen en ze helderder laten lijken.

Kleuren uit ons assortiment als voorbeeld: Grape Escape, Tenderling, Cancel, Starlet, Mystical, Taupe, Terra, Adore, Berry Nice, Amberina, Aphrodite, Mystere, Lucky, Forest, Golden Sands, Rose Gold, Obvious & Vanilla Latte, Poppy & Breeze

Hazelnootkleurige ogen:

Hazelnootkleurige ogen bevatten vaak een combinatie van groene, bruine en gouden tinten, dus kies je het beste oogschaduwkleuren die elk van deze tinten aanvullen.
Warme, rijke tinten zoals goud, brons en warme bruintinten kunnen de gouden vlekjes in hazelnootkleurige ogen accentueren.
Groene tinten, van salie- tot smaragdgroen, kunnen de groene tinten in hazelnootkleurige ogen versterken, waardoor ze levendiger lijken.

Kleuren uit ons assortiment als voorbeeld: Golden Sands, Amberina, Aphrodite, Terra, Suede, Vintage, Whisper, Mystere, Envy, Lucky, Forest, Lush & Fiesta.

Insider tip: Vermijd kleuren die te veel lijken op je oogkleur. Kies in plaats daarvan voor tinten die contrast creëren en de verschillende tinten in je ogen naar voren laten komen.


Grijze ogen:

Grijze ogen zijn relatief zeldzaam en hebben een unieke, rokerige kwaliteit. Voor grijze ogen kunnen zachte, koele tinten zoals houtskool, zilver en koel blauw de koelheid van de ogen versterken.
Zachte roze en mauve tinten kunnen grijze ogen ook aanvullen door een vleugje warmte toe te voegen zonder de koele tinten van de ogen te overheersen. Kies bij lichte grijze ogen voor een donkerdere kleur, zoals Antraciet, donker blauw of donker groen zodat ze er echt uitknallen.

Kleuren uit ons assortiment als voorbeeld: Steel, Mist, Cedar, Alon, Denim, Forest, Dream, Adore, Berry Nice, Cupcake, Slay, Coral, Echo, Nude, Pebble, Mellow, Angel, Smokey Rose, Fairy & Heartbreaker, Poppy & Breeze

Insider tip: Laat grijze ogen meer stralen met gebruik van/in combinatie met een shimmer of glitter in de oogschaduw.

Bij Mineralissima zijn we ervan overtuigd dat je vooral dicht bij jezelf moet blijven en jijzelf bepaalt welke kleuren je mooi vindt en waar je je prettig bij voelt. Gebruik dus gerust kleuren waar jij blij van wordt!

Wil je dan toch graag rekening houden met je uiterlijke kenmerken bij het kiezen van oogschaduwkleuren, dan kun je bovenstaand tips toepassen.
Naast het matchen van oogschaduwkleuren met oogkleuren, kun je ook rekening houden met je huidskleur. Koelere tinten passen over het algemeen goed bij een lichte of koele huid, terwijl warmere tinten passen bij een warmere of olijfkleurige huid. Ook kun je bij het kiezen van oogschaduwkleuren rekening houden met de gelegenheid. Een subtiele, neutrale oogschaduw kan perfect zijn voor een professionele omgeving, terwijl een gewaagde, kleurrijke look ideaal kan zijn voor een avondje uit.

Applicatie tips

Bij het aanbrengen van oogschaduw is het belangrijk om de kleuren goed te mengen voor een naadloze look. Gebruik hierbij goede make-up kwasten zodat je oogschaduw mooi blendt en op de juiste plek komt in plaats van dat het naast je ogen of op je wangen belandt.
Dep de kwast in de oogschaduwpoeder, tik de kwast af op de rand van je potje en start met het deppend aanbrengen waarna je kunt beginnen met het inmasseren en blenden van de kleuren op je huid.

Insider tip: Het gebruik van een primer kan er ook voor zorgen dat de oogschaduw beter blijft zitten en er levendiger uitziet.  Stay all day - Eyeprimer

Wees tot slot niet bang om te experimenteren met verschillende kleuren en technieken om de perfecte oogschaduwlook te vinden die je oogkleur aanvult en je ogen laat stralen.

Conclusie

Kortom, de beste oogschaduwkleur voor jou hangt af van je persoonlijke stijl, je oogkleur en de huidskleur.
Experimenteer met verschillende tinten en technieken om de perfecte oogschaduwlook te vinden die je natuurlijke schoonheid versterkt en je ogen laat stralen. Of je nu blauwe, bruine, groene, hazelnootkleurige of grijze ogen hebt, er zijn eindeloos veel oogschaduwopties om je oogkleur aan te vullen en een verbluffende look te creëren voor elke gelegenheid.