Maak kennis met ons assortiment foundations voor alle huidtypes

En kijk welke soort het beste werkt voor jouw huid

Het kiezen van de juiste foundation kan soms overweldigend aanvoelen. Als je de verkeerde kleur lippenstift koopt, kun je het gewoon schoonvegen en een andere kleur aanbrengen. Maar zo eenvoudig is het nooit met je foundation, want die kan je hele look bepalen en ook hoe je huid de hele dag aanvoelt. Daarom is het cruciaal dat je het product kiest dat perfect bij je past.

Om je te helpen hebben we deze kleine gids voor onze minerale foundations gemaakt, die je een overzicht geeft van alles wat je moet weten - de belangrijkste verschillen, welk huidtype het beste bij elke foundation past, de gewenst dekking en meer.
Voordat we verdergaan, moet je weten dat je altijd eerst een van onze testers kunt bestellen om te zien hoe het product op je huid werkt, voordat je een fullsize formaat koopt.

Laten we er nu in duiken.

Losse poeder foundations
Onze losse minerale poederfoundation is een klassieker en onmisbaar in je make-up tasje. Hiermee kun je onderweg glamour aanbrengen zonder dat je voelt- of alsof het lijkt - alsof je make-up draagt (zolang je niet overdrijft, natuurlijk). Dankzij de uitstekende pigmentatie en opbouwbare dekking is het resultaat matte en vlekkeloos.

Conserveermiddelen, parabenen, geurstoffen en alle andere synthetische troep zijn simpelweg verbannen uit onze recepten. Dankzij de natuurlijke ingrediënten zijn onze losse minerale poeders hypoallergeen en niet-comedogeen, waardoor ze de beste vriend zijn voor je gevoelige huid.

Voordelen
Als je een vette of gemengde huid hebt, zijn losse poederfoundations de ideale keuze voor jou. Hun absorberende eigenschappen nemen overtollig huidolie op zonder de poriën te verstoppen of puistjes te veroorzaken. Hun lichtreflecterende pigmenten en lichtgewicht formule zorgen ervoor dat je huid er natuurlijk uit blijft zien zonder dat het te poederig of te zwaar wordt.

Nadelen
Losse poederfoundations zijn niet de beste keuze voor zeer zware make-up; en ze zijn misschien niet zo effectief in het camoufleren van grote oneffenheden of onvolkomenheden, in tegenstelling tot onze 2-in-1 foundations.

Dekking en afwerking
Voor een lichte tot medium dekking kun je kiezen uit meerdere kleuren die passen bij verschillende huidtinten en ondertonen. Met losse poederfoundations kun je gemakkelijk een ademende, matte finish bereiken.

Houdbaarheid
Losse foundations hebben over het algemeen een kortere draagtijd op de huid dan vloeibare varianten. Vooral bij een vettere huid of een zweterige dag kan een touch up gedurende de dag eventueel fijn zijn.

Applicatie
Gebruik een grote make-up kwast (zoals onze Kabuki kwast, onze minerale poederkwast of voor de beste dekking, onze Perfecte dekking kwast) en breng lichtjes aan op de gewenste zones. Minerale foundations zijn opbouwbaar, dus je kunt het poeder in laagjes aanbrengen om de gewenste dekking te krijgen. Breng het gelijkmatig aan en richt je daarbij op de zones van de huid die overmatig talg produceren, aangezien de losse poeders erg prettig zijn bij een vettere huid.

Vloeibare foundations
Dankzij hun lichte textuur versmelten minerale vloeibare foundations moeiteloos met je huid en creëren ze een naadloze basis. Het beste van alles is dat ze je huid extra hydratatie bieden die je niet vindt in poederfoundations. Alle pigmenten zijn gecoat met een aminozuur, wat zorgt voor een langdurige, waterproof dekking met een gladde finish.

Voeg daar de ontstekingsremmende en verouderingsremmende eigenschappen aan toe en je hebt een foundation die net zo natuurlijk is als je eigen huid. En zoals bij al onze producten hebben we parabenen, siliconen, minerale oliën en synthetische geurstoffen, naast andere chemische onzin, uit de ingrediëntenlijst gehaald. Verrijkt met onbewerkte, natuurlijke ingrediënten die bekend staan om hun homeopathische eigenschappen en antioxidanten, zorgen onze vloeibare foundations ervoor dat je gezicht er zijdezacht en stralend uitziet zonder dat het te vet wordt.

Voordelen
Wat de vloeibare foundations onderscheidt van onze andere varianten, zijn hun hydraterende eigenschappen, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor mensen met een droge huid (of gecombineerde huidtypes die gevoelig zijn voor droge zones of droge periodes).

Nadelen
Als je een vette huid hebt, kun je misschien beter kiezen voor een losse poederoptie, of gebruik een van onze poeders voor speciale behoeften, zoals de Rice Primer Shine Solution of Rice Veil intense matte/ Oil control poeder.

Dekking en afwerking
De vloeibare foundation kunnen worden aangebracht met behulp van je vingers, een sponsje of een kwast, om het gewenste dekkingsniveau te bereiken, variërend van transparant tot medium en volledige dekking. Hun natuurlijke, huidachtige finish kan er dauwachtig of satijnachtig uitzien, waardoor je huid een gezonde gloed en een stralende finish krijgt die er niet cakey uitziet.

Houdbaarheid
Soms heb je make-up nodig die net dat stapje verder gaat. Of je je nu voorbereidt op een inspannende zakenreis of een bruiloft die de hele nacht duurt, onze langhoudende vloeibare foundations zijn bestand tegen alle activiteiten zonder dat je ze veel hoeft bij te werken. Dankzij hun waterbestendige formule zijn ze ook lang houdbaar onder alle weersomstandigheden.

Applicatie
De vloeibare foundation kan worden aangebracht met je vingers, een sponsje of een kwast. De formule is gemakkelijk te mengen en kan gelijkmatig over het gezicht worden verdeeld.

2 in 1 Compacte poeder foundation
De 2-in-1 formule betekent dat onze geperste poederfoundations gebruikt kunnen worden als concealer en als foundation die je huidtint egaliseert en oneffenheden verbergt. Dit is je toverstaf voor het camoufleren van vlekken, oneffenheden en pigmentvlekken en geeft je volledige gezicht met een kleine hoeveelheid een egale uitstraling. En het beste van alles is dat je dankzij de natuurlijke, minerale ingrediënten, al het bovenstaande kunt bereiken zonder je huid te irriteren (mits je geen gevoeligheid hebt voor een van de natuurlijke ingrediënten).

Voordelen
Onze 2-in-1 foundations zijn geschikt voor alle huidtypes, en dan vooral de huid die iets hogere dekking vraagt. Dankzij hun samengeperste poeder neem je de verpakking gemakkelijk mee om eventueel onderweg te kunnen bijwerken.

Nadelen
Geperste poederfoundations kunnen mogelijk lijntjes en rimpels benadrukken. Dit valt reuze mee met de natuurlijke samenstelling van Mineralissima, maar eventueel is een vloeibare of losse poeder variant een betere optie voor jou.

Dekking en afwerking
Onze poederfoundation kan verschillende dekkingsniveaus bieden. Onze compacte foundations hebben een geweldige dekking waardoor je met 1 laagje vaak al klaar bent. De huidige samenstelling geven aan de huid een matte afwerking.

Houdbaarheid
De compacte foundations hebben een lange draagtijd en zitten over het algemeen de gehele dag mooi op de huid. Bij een vettere huid, of op zweterige dagen, kun je eventueel een kleine touch up geven indien nodig.

Applicatie
Om een geperste poederfoundation aan te brengen kun je bijvoorbeeld een kabuki kwast gebruiken. Breng het gelijkmatig aan en richt je daarbij op de zones van de huid die overmatig talg produceren.

 

We hopen dat deze gids nuttig is geweest, maar als je nog vragen hebt, schrijf ons dan gerust of blader door de individuele productpagina's om meer te weten te komen over wat elke foundation het beste doet. Probeer gemakkelijk de produducten uit met behulp van onze testers om te zien welke voor jou het beste werkt.