Geweldige redenen om minerale make-up te gebruiken

Waarom onze minerale make-up gebruiken?

13 redenen waarom mensen overstappen op Mineralissima

De trend van veganistische en/of minerale make-up groeit al tientallen jaren, maar wordt ieder jaar jaar nog populairder. Je bent het misschien al eens tegen gekomen of hebt er over gehoord, maar vraagt je toch nog af wat de voordelen zijn en waarom je minerale make-up het beste kunt gebruiken.

Dit is waarom

Om te beginnen is minerale make-up in lagen aan te brengen, waardoor je zonder moeite een natuurlijke uitstraling creëert. Hierdoor wordt het niet alleen door veel vrouwen gewaardeerd, maar maken we ook veel mannen blij. Elke man kan zich op zijn best voelen met een natuurlijke (of zelfs minder subtiele!) look.

Oorspronkelijk gemaakt om een gat in de Nederlandse markt te vullen, is Mineralissima make-up een internationaal merk geworden vanwege de ongelooflijke resultaten. Het maakt niet uit of je:

  • Een moeilijke huid hebt & wilt dat die onzuiverheden eindelijk eens stoppen.
  • Dure make-up gebruikt en een meer betaalbare optie wilt die nog steeds effectief is.

 

Onze 13 redenen

Laten we kristalhelder zijn over de andere voordelen van natuurlijke make-up - zoals onze Mineralissima minerale foundation, oogpoeders en lipproducten – Hier zijn 13 belangrijkste redenen.

 

 

1. Gemaakt in Nederland, wereldwijd beschikbaar

Na een reis naar San Francisco, meer dan tien jaar geleden, probeerde onze oprichtster minerale make-up en kon ze niet geloven hoe perfect de look was - en het irriteerde haar huid niet. Omdat er in Nederland geen minerale make-up te vinden was, werd Mineralissima opgericht. Met als resultaat dat minerale make-up ook in Nederland een hit werd. Hier op Nederlandse bodem hebben we eersteklas productiefaciliteiten waar producten met trots worden ontwikkeld en vervaardigd. Waarna ze met liefde aan jou worden verzonden. Toen onze make-up steeds populairder werd, zowel in- als buiten Nederland, realiseerden we ons hoe uniek onze natuurlijk make-up is.

2. Veilig voor je huid

In onze producten gebruiken we natuurlijke ingrediënten die grondig zijn onderzocht. Elk ingrediënt dat in onze producten voorkomt, heeft een veiligheidscertificaat. We hebben chemici klaarstaan om de eindproducten te controleren, zodat ze voldoen aan de strengste eisen, die vervolgens kunnen worden geregistreerd door de CPNP (Cosmetics Products Notification Portal). Dit zorgt ervoor dat wij -en jullie- weten dat elk product het beste en het veiligste is.

Via een korte zoektocht op internet kun je al snel leren dat het gebruik van chemicaliën in cosmetica kan leiden tot huidproblemen. Gelukkig maakt minerale make-up het verminderen van chemicaliën en het gebruik van de veiligste producten, gemakkelijk.

3. Geweldig voor een gevoelige of acnegevoelige huid

Door onze producten te formuleren zonder parfums of conserveermiddelen, vermindert onze make-up het risico op acne, vlekken en huidirritatie. Het zinkoxide in onze minerale make-up heeft zelfs een kalmerende werking, voorkomt irritatie en mengt prachtig met natuurlijke oliën van je huid. Bovendien fungeert dit natuurlijke ingrediënten zelfs als een natuurlijk zonnebescherming. (Hoewel dit waar is, raden we niet aan om de make-up te gebruiken als vervanging voor je zonnebrandcrème. Blijf SPF toepassen!)

4. Natuurlijke make-up van de aarde

Minerale make-up valt op de huid zoals moeder natuur het bedoelde. De ruwe grondstoffen die van de aarde komen, ondergaan een proces om ze geschikt te maken voor gebruik in cosmetica. Zo natuurlijk als mogelijk zijn ze hierna geschikt om veilig toe te passen in cosmetica.

Onze minerale make-up is vrij van chemicaliën, zonder kunstmatige substanties of andere goedkope vulstoffen zoals je die in veel make-ups aantreft. Met een lijst van ingrediënten die kort en duidelijk is, is de kans op een allergische reactie kleiner. Mensen met een gevoelige huid kunnen nu eindelijk zonder zorgen elke dag make-up op doen!

5. Zonder chemicaliën, zonder parfum

Vaak kunnen chemicaliën en parfums in make-up de huid irriteren en poriën verstoppen. Mineralissima's minerale make-up is zorgvuldig ontworpen om de gevoelige huid er gezond uit te laten zien en te laten voelen, en bevat bijvoorbeeld geen PFAS, Gluten, micro plastics, conserveringsmiddelen, talk, parfum, parabenen, nanodeeltjes, minerale olie, bismut oxychloride, siliconen, synthetische geurstoffen en natuurlijk helemaal veganistisch.

6. Goed voor je huid, ongeacht je huidtype

Minerale make-up is hypoallergeen en past zich aan jouw unieke huidtype aan. Het maakt niet uit welk type huid je hebt, of het nu een droge, vette of gecombineerde huid is. Het natuurlijke poeder vermengt zich gelijkmatig met de natuurlijke huidoliën en biedt een gelijkmatige dekking op een gereinigde huid. Voor extra ondersteuning biedt ons assortiment een hoeveelheid aan producten die je helpen de probleemhuid onder controle te houden.

7. Milieuvriendelijke make-up

Traditionele make-up wordt vaak geproduceerd met grote gevolgen voor het milieu, dus wanneer je milieuvriendelijke minerale make-up kiest, help je schade aan ecosystemen te minimaliseren. Hoe mooi, dat schoonheidsproducten ook lief voor de aarde kunnen zijn.

8. Lief voor dieren en mensen

In 2015 werd Mineralissima geregistreerd bij PETA, een wereldberoemde organisatie die dierenrechten beschermt. Omdat we dierenwelzijn belangrijk vinden, is onze make-up volledig veganistisch. En, zowel de grondstoffen als het eindproduct zijn niet op dieren getest!

Onze focus ligt ook op de rechten van mensen, dus werken we samen met leveranciers die tegen kinderarbeid zijn.

9. Een make-up waar je eindelijk mee verder kunt

Dit is een van de belangrijkste voordelen van vegan make-up.
Verschillende make-upmerken proberen wordt vermoeiend en kostbaar. Zodra je Mineralissima minerale make-up hebt gebruikt en de resultaten hebt gezien, zal je het verschil merken met normale make-up.
De egale uitstraling, het lichte gevoel en de mooie dekking maken het onmogelijk om deze make-up de rug toe te keren.

10. Veelzijdige make-up

Minerale make-up is veelzijdiger dan andere make-up. Je kunt het mengen met hydraterende crèmes om het vloeibaar te maken. Bij het werken met pure pigmenten, die te vinden zijn in minerale make-up, kun je bijna alles mengen. Make-up, aangepast aan jouw wensen.

11. Lange houdbaarheid

Omdat minerale make-up zo puur is, is het product lang houdbaar. Met niets dat bacteriën helpt groeien, blijft de make-up lang goed, zodat je niet betaalt voor iets dat snel bederft. Schoon. Eenvoudig. Langdurig. 

12. Make-up die de hele dag blijft zitten

Het heeft niet alleen een uitstekende houdbaarheid, maar minerale make-up blijft ook lang op je huid zitten. De pigmentatie houdt de hele dag aan, zelfs tijdens je drukste dagen!

13 De ultieme vraag: waarom is Mineralissima zo betaalbaar?

Onze meest voorkomende vraag:

"Waarom is de prijs van Mineralissima-make-up zo goed in vergelijking met andere merken?"

De redenen waarom onze producten zo betaalbaar zijn → Mineralissima begon met de bedoeling om elke vrouw te bereiken, en daarom hebben we ons verbonden aan betaalbare prijzen toen we in 2008 lanceerden.
We hebben een klein team en een klein gebouw, wat op overheadkosten bespaart. Bovendien ontwikkelen en produceren we de meeste producten zelf, wat betekent dat we niet te maken hebben met tussen leveranciers die de kosten verhogen.

Je krijgt dus de hoogste kwaliteit minerale producten tegen een betaalbare prijs. Al +15 jaar lang produceren we liefdevol natuurlijke make-up met de beste grondstoffen, omdat je huid het beste verdient.


Ben je nieuwsgierig genoeg om deze minerale magie zelf te proberen? 

Bestel een van onze handige testpakketten en laat je verrassen door de kwaliteit van onze poeders.

Probeer minerale magie uit


P.S. De aarde is niet van ons, wij zijn van de aarde, dus laten we koesteren en genieten van haar schoonheid. Door minerale make-up te dragen, verminder je de impact op de planeet en hoef je je geen zorgen te maken, wetende wat er precies op je huid zit. Mooi voor jou en de aarde.

P.P.S. Als je vragen hebt over de make-up, aarzel dan niet om dat ons hier te laten weten → Neem contact met ons op