Minerale make-up - veelgestelde vragen

 1. Hoe voeg je mineralissima toe als veilige afzender zodat ik altijd de emails en bevestigingen in mijn mailbox ontvang?
 2. Waarom is Mineralissima make-up zo betaalbaar?
 3. Kan ik een groothandelklant van Mineralissima worden?
 4. Welke kleuren zijn voor mij geschikt?
 5. Kan ik Mineralissima producten eerst uitproberen?
 6. Kan ik bij Mineralissima ook een workshop volgen?
 7. Waar kan ik Mineralissima producten kopen?
 8. Waarom zou ik minerale make-up gebruiken?
 9. Zorgt de make-up van Mineralissima voor een goede dekking?
 10. Droogt minerale make-up de huid uit?
 11. Kan ik de make-up tijdens het slapen laten zitten?
 12. Bevat minerale make-up van Mineralissima nanodeeltjes en bismut oxychloride?
 13. Zijn de producten van Mineralissima getest op dieren?
 14. Hoe lang is minerale make-up houdbaar?
 15. Hoe lang duurt het voordat ik mijn pakket ontvang?
 16. Ik heb mijn pakket niet ontvangen, wat nu?
 17. Hoe kan ik mijn bestelling betalen en hoe kan ik betalen via een internationale bank?
 18. Ik heb een blog/youtube kanaal. Kan ik mineralissima recenseren voor mijn abonnees/volgers?
 19. Wat zijn beauty punten en hoe kan ik ze verdienen?

 

1. Hoe voeg je mineralissima toe als veilige afzender zodat ik altijd de emails en bevestigingen in mijn mailbox ontvang?

BELANGRIJK VOOR HOTMAIL/GMAIL GEBRUIKERS: Als je geen orderbevestiging of reactie hebt ontvangen dan is het mogelijk dat deze e-mail in de Spam folder of in de afvalbak-folder van je e-mail terecht is gekomen. Kijk hieronder hoe je Mineralissima kunt toevoegen als veilige afzender.
HOTMAIL:

 • Login op uw Outlook account.
 • Klik op 'Instellingen' 
 • Klik op 'Meer e-mailinstellingen'
 • Klik op 'Veilige en geblokkeerde afzenders'
 • Klik op 'Veilige afzenders/Safe senders' en voeg het e-mailadres 'info (at) mineralissima' toe

 

Een ander alternatief is om info (at) mineralissima.com toe te voegen aan uw contacten.
GMAIL:

 • Login op uw Gmail account.
 • Klik rechtsboven op ‘Instellingen’
 • Klik op ‘Filters’
 • Kies voor ‘Nieuw filter maken’
 • Type bij ‘Van’ het emailadres info (at) mineralissima.com
 • Klik op ‘Volgende stap’
 • Vink de optie ‘Nooit naar spam zenden’ aan en klik vervolgens op ‘Filter maken’.

2. Waarom is Mineralissima make-up zo betaalbaar?

Je kunt je ook afvragen waarom andere merken zo duur zijn…
Vaak is het prijsverschil gebaseerd op bedrijfskosten die in een product verwerkt worden, bijvoorbeeld hoe groot een bedrijf is, welke winstmarge wordt toegepast en hoe hoog de overheadkosten zijn. Het verschil in prijs ligt meestal niet aan de kwaliteit van de minerale make-up.

3. Kan ik een groothandelklant van Mineralissima worden?

Ja, werk je in de beautybranche en wil je minerale make-up opnemen in je assortiment of ben je visagiste en wil je graag met minerale make-up aan de slag, dan kun je groothandelklant worden van Mineralissima. Meer informatie over het groothandelsprogramma van Mineralissima lees je hier. Om groothandelklant te kunnen worden ben je in bezit bent van een geldig BTW-nummer. Daarnaast hanteren we minimale order waardes. Een start investering bedraagt €400,- en vervolgorders minimaal €75,- (genoemde prijzen zijn excl BTW).

4. Welke kleuren zijn voor mij geschikt?

We helpen je graag bij het vinden van de juiste kleuren mineralissima make-up. Doe bijvoorbeeld op onze website een kleurenwijzertest om advies te krijgen op basis van jouw huidtype. Daarnaast heb je de mogelijkheid om in je account een persoonlijk advies aan te vragen. Wil je kleuren uitproberen? Veel van onze producten zijn als test-versie te bestellen. Bekijk bijvoorbeeld hier de pagina voor gezichtpoeders en oog make-up.

5. Kan ik Mineralissima producten eerst uitproberen?

We hebben geprobeerd onze tinten zo goed mogelijk te omschrijven en te presenteren. Uiteraard begrijpen wij dat het online kopen van cosmetica soms best lastig kan zijn. Daarom bieden wij goedkope proefmonsters van onze producten aan. Zo kun je voordat je minerale make-up in een normaal formaat potje aanschaft, deze eerst testen. Doe eventueel een kleurenwijzertest om je huidtoon te bepalen.

6. Kan ik bij Mineralissima ook een workshop volgen?

Ja, je kunt je opgeven om bij Mineralissima een workshopte volgen over het gebruik van (Mineralissima) minerale make-up, onder leiding van een visagiste. Kijk hier voor beschikbare data en geef je op!

7. Waar kan ik Mineralissima producten kopen?

Mineralissima producten kun je online bestellen via onze webshop. We streven ernaar om alle bestellingen dezelfde dag te versturen, afhankelijk van drukte, de grootte van de bestelling en het tijdstip van de bestelling. Wil je de make-up liever 'live' bekijken? Dan staan we je graag te woord in onze showroom te Hoofddorp. Trots zijn wij op het groeiend aantal verkooppunten, waar je ook terecht kunt voor gedegen advies en het aanschaffen van Mineralissima make-up. Bekijk hier de huidige verkooppunten.

8. Waarom zou ik minerale make-up gebruiken?

Minerale make-up wordt beschouwd als de huidvriendelijkste make-up die nu op de markt te vinden is. Minerale make-up in de meest pure vorm bevat geen chemicaliën die een allergische reactie zouden kunnen veroorzaken. Minerale make-up is daarom de ideale make-up voor mensen met een vorm van acne, rosacea of een gevoelige huid. Hoe minder ingrediënten de mineralenmake-up bevat, hoe beter. Omdat de meeste minerale make-up anorganisch is, is het gebruik van conserveringsmiddelen niet nodig. Daarnaast bevat minerale make-up van Mineralissima een ingebouwde natuurlijke zonnebescherming en een minimale hoeveelheid aan ingrediënten om het risico op allergische reacties te verkleinen. De meeste van onze producten bevatten de volgende basisingrediënten:

 • Mica (zorgt voor binding en een natuurlijke glans)
 • Titaniumdioxide (natuurlijk zonnebrandmiddel en ontstekingsremmer)
 • Zinkoxide (reflecteert UV-straling en werkt als een ontstekingsremmer)
 • IJzeroxide (voor de natuurlijke kleuring)

9. Zorgt de make-up van Mineralissima voor een goede dekking?

We zijn trots op de feedback van onze klanten over de dekkende werking van onze lang houdende make-up en de duur van de goede dekking. De meeste gebruikers hoeven gedurende de dag de make-up niet opnieuw aan te brengen. Als je huid erg olieachtig is, dan is het gebruik van een Mineral Veil bovenop de foundation normaal gesproken voldoende om de make-up de gehele dag goed te laten zitten.

10. Droogt minerale make-up de huid uit?

Nee. Als je minerale poeder aanbrengt op de huid dan lijkt het in eerste instantie misschien een beetje droog. Maar wanneer de mineralen zich mengen met de natuurlijke oliën van de huid, creëren ze een langdurige dekking en een natuurlijke aanblik. Mede daarom is minerale make-up zelfs voor de droge huidtypes uitermate geschikt. Voelt de huid toch wat droog aan? Probeer eens vooraf een milde dagcrème aan te brengen (wel goed laten intrekken om vlekken te voorkomen), of meng een klein beetje poeder in de crème en maak zo je eigen vloeibare foundation.

11. Kan ik de make-up tijdens het slapen laten zitten?

Hoewel sommige cosmeticabedrijven beweren dat hun make-up zo zuiver is dat je die tijdens het slapen kunt laten zitten, zouden wij dat nooit aanraden. Het is het beste om het gezicht te reinigen voor het slapen gaan zodat de huid kan ademen en de huidcellen zich kunnen vernieuwen en herstellen.

12. Bevat minerale make-up van Mineralissima nanodeeltjes en bismut oxychloride?

Nee. Al onze ingrediënten zijn vrij van chemische stoffen in nano-vorm en bevatten dus geen nanodeeltjes. Ook gebruiken wij in geen van onze producten bismut oxychloride.

13. Hoe lang is minerale make-up houdbaar?

In theorie is minerale make-up oneindig houdbaar. Vanwege de anorganische samenstelling is minerale make-up vrij van bacteriën. Echter, wij bevelen het aan om de make-up 12 maanden na het openen van het potje weg te doen. Dit omdat de kwasten die gebruikt worden om de poeders op de huid aan te brengen, bacteriën zouden kunnen overbrengen naar de make-up. Vergeet daarom ook niet de make-up kwasten regelmatig schoon te maken.

14. Zijn de producten van Mineralissima getest op dieren?

Nee! Noch onze ingrediënten, noch onze eindproducten zijn getest op dieren.

15. Hoe lang duurt het voordat ik mijn pakket ontvang?

Doorgaans heb je onze producten snel in huis. Wij streven ernaar binnen 24 uur na ontvangst van je order en de betaling, het pakket te versturen. Tijdens extreem drukke periodes kan er een vertraging in het versturen optreden tot ongeveer 4 dagen. Binnenlandse zendingen komen meestal binnen twee dagen na verzending aan. Zendingen binnen de EU komen ongeveer een week na verzending aan. Een zending zal buiten de EU, afhankelijk van de locatie, binnen ongeveer drie weken na verzending zijn bestemming bereiken.

16. Ik heb mijn pakket niet ontvangen, wat nu?

Als je binnen drie weken na de betaling het pakket nog niet heeft ontvangen, dan verzoeken wij om contact op te nemen met ons via info (at) mineralissima.com en daarbij het betreffende ordernummer te vermelden.

17. Hoe kan ik mijn bestelling betalen en hoe kan ik betalen via een internationale bank?

Wij accepteren betalingen via Creditcard, Paypal, Ideal (NL), BanContact (BE), Sofort banking, KBC/CBC betaalknop en overschrijvingen via de bankrekening.

Hoe kan ik via een internationale bank betalen?
Je kunt de betaling via de bank aan ons overschrijven met behulp van de volgende gegevens:

Begunstigde: Mineralissima
International Bank Account Number (IBAN): NL96INGB0003677793
Swift Code (BIC): INGBNL2A

Mocht je bij de overschrijving een adres van de bank nodig hebben, dan kun je gebruik maken van de volgende gegevens:
ING
Bijlmerdreef 109
1102 BW Amsterdam
Netherlands

18. Ik heb een blog/Youtube kanaal. Kan ik Mineralissima recenseren voor mijn abonnees/volgers?

Ja. Stuur ons een link van je blog/kanaal toe met je contactgegevens en we zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen. Houd er wel rekening mee dat we veel verzoeken ontvangen van met name bloggers en dat we helaas niet alle verzoeken kunnen inwilligen.

19. Wat zijn beauty punten en hoe kan ik ze verdienen?

We waarderen jou zeer als trouwe klant en willen je voor je betrokkenheid als Mineralissima klant graag belonen. Daarom bieden we al onze geregistreerde klanten een beautypunten spaarprogramma aan. Met het spaarprogramma kun je punten sparen voor gratis producten uit het gehele assortiment, met uitzondering van cadeaubonnen. Lees hier meer over ons beautypuntensysteem.