FAQ - over make-up van Mineralissima

De #1 vragen over Mineralissima make-up

Er worden vragen gesteld, dus wij beantwoorden

Als je:

  • Verschillende make-up merken geprobeerd die niet werkten
  • Nog nooit minerale make-up hebt gebruikt
  • Het moeilijk vindt om producten online te kopen

Het is begrijpelijk dat je vragen hebt over de aankoop van onze natuurlijke, veganistische minerale make-up. We staan op het punt om de meest voorkomende vragen te beantwoorden - hieronder uitgesplitst.


1. Waar en hoe kan ik Mineralissima producten kopen?

Koop producten in onze make-up studio te Alphen aan den Rijn (Nederland), hier op onze website OF door een bezoek te brengen aan een van onze Verkoop Locaties. Om de dichtstbijzijnde Locatie te zien, bekijk de contactgegevens in de locatie zoeker.
* De Verkoop-Locaties hebben allen hun eigen assortiment. Neem vooraf contact op met desbetreffende Locatie om er zeker van te zijn dat ze je favoriete product op voorraad hebben.

Locatie Zoeker


2. Ik heb moeite met het kiezen van een kleur. Kan ik kleuradvies krijgen? 

Kom er op verschillende manieren achter hoe je het beste een keuze maakt uit de beschikbare kleuren.
We nodigen je bijvoorbeeld uit om stap-voor-stap je perfecte kleur te vinden door je huid te analyseren of bekijk ons productkleuren overzicht.
Doe de analyse
Vind de juiste kleuren

Wij geven graag persoonlijk advies in onze make-up studio te Alphen aan den Rijn.
Plan een afspraak  

Of stuur ons een foto via e-mail door middel van ons contactformulier of vul de mini-vragenlijst in.
Stuur een bericht
Online mini vragenlijst

Je kunt ook een afspraak maken bij een van onze Verkoop Locaties. Kijk of er in jouw buurt een locatie beschikbaar is.
Verkoop Locaties 

3. Wat zijn de belangrijkste voordelen van make-up Mineralissima's?

Onze make-up:

  • Is Cruelty-Free, nooit getest op dieren.
  • Veganistisch en natuurlijk.
  • Is ongelooflijk licht en laat de huid ademen, zacht voor zelfs de meest gevoelige en acne-gevoelige nog huid en heeft toch een effectieve dekking.
  • Droogt de huid niet uit of maakt het gezicht niet vet, zelfs na uren dragen ervan.


4. Bevat Mineralissima make-up SPF?

Veel van onze producten (vooral de foundations en concealers), bevatten ingrediënten die zonnebescherming bieden. Omdat onze producten niet officieel zijn getest op het onderdeel SPF, kunnen we geen claims maken over de sterkte van de zonnefilter in het product. 

5. Mijn bestelling is nog niet geleverd, wat moet ik doen?

Jouw bestelling wordt met zorg behandeld en verzonden vanuit onze afdeling in Nederland. Soms kan de levering helaas een dag of twee extra duren (zelfs als de trackingcode aangeeft dat het pakje al is bezorgd). Onze buitenlandse pakketten kunnen iets langer op zich laten wachten, met name naar Spanje en Italië. Iedere bestelling wordt verzonden met tracking code. Controleer deze tracking code voor meer informatie of neem contact met ons op.

6. Welke foundation kleuren lijken op elkaar - losse poederfoundation, compacte foundation, vloeibare foundation

Iedere beschikbare vorm van foundation heeft zijn eigen kleurlijn. Wel kunnen we aangeven welke kleuren op elkaar lijken als je al een van onze foundations gebruikt en zou willen overstappen. Natuurlijk kunnen wij je persoonlijk adviseren welke kleur de moeite waard is om eens te proberen, maar je kunt ook zelf de kleur opzoeken: Bekijk per foundationkleur het geadviseerde alternatief in tabblad 'Meer informatie'.

7. Wat is het verschil tussen de beschikbare foundation opties

Je kunt kiezen uit drie verschillende foundationopties. Traditionele losse poederfoundations, compacte foundations en vloeibare foundations. Maar wat zijn de verschillen en welke kies je voor jouw huidtype? Lees onze Blog en ontdek het!
Lees onze blog

8. Waarom is Mineralissima zo betaalbaar?

De precieze reden waarom Mineralissima prijzen zo laag zijn - voor de hoogste kwaliteit - zijn:

a) Geld is voor make-up, geen reclame
Ons geld gaat naar het produceren van de beste producten en zit niet in dure reclame en marketing uitgaven - zoals veel make-up bedrijven doen.

b) De kosten steken wij in hoogaardige ingrediënten, niet om te kunnen rijden in een dure lease-auto
Als een voornamelijk online bedrijf, gaan de kosten van je aankoop zitten in het daadwerkelijke product en de verzendkosten daarvan. Niet in het betalen en onderhouden van dure winkelpanden met veel werknemers of dure lease-auto's.

c) Integriteit op de eerste plaats
Onze prioriteit is om de hoogste kwaliteit make-up te bieden dat zowel diervriendelijk als milieuvriendelijk is en dat tegen een betaalbare prijs. Een kwaliteitsproduct dat voor iedere vrouw (of man!) toegankelijk is.

9. Ik wil graag werken met of verkopen van Mineralissima producten. Is dat mogelijk?

Ja, we hebben veel groothandel en wederverkoop partners! Wil je (uiteraard gratis) meer weten over de zakelijke mogelijkheden? Klik dan verder naar onze groothandel toelichting.
Lees meer 

10. Kan ik ook een make-up workshop volgen?

Ja zeker! In onze make-up studio te Alphen a/d Rijn kun je een beautysession volgen. Is dit te ver uit jouw buurt? Bekijk dan waar in jouw regio workshops beschikbaar zijn bij onze Verkoop-Locaties in onze store locator pagina: 
Locatie Zoeker