Hoe kun je je minerale make-up aanbrengen?

Je bent al langer bekend met de minerale make-up of je hebt net je perfecte tint gekozen! Wat je reden ook is, hier een kleine handleiding om de producten van Mineralissima te gebruiken

Ben je nieuw met het gebruik van minerale make-up? Je hebt ongetwijfeld gehoord over de hype die deze producten veroorzaken op dit moment doordat veel vrouwen kiezen om hun flesjes vloeibare foundation te verruilen voor het lichte en luchtige effect van mineralen op hun huid.

De voordelen van minerale make-up zijn ongeëvenaard; het is goed voor je huid, het is verzorgend en het bevat geen kunstmatige ingrediënten. Het gebruik van minerale make-up kan een ontspannen en plezierige ervaring zijn, omdat je niets onnatuurlijks op je huid aanbrengt; je verwent het met luxe poeders die mineralen bevatten.

Minerale make-up is perfect voor alledaags gebruik of voor speciale gelegenheden waar je er geweldig uit wilt zien in je nieuwe feestjurk en als je je echt wilt onderscheiden van de massa.

Minerale make-up van Mineralissima is een zeer populair merk en het wordt verschillend gebruikt op gewone make-ups en foundations. Of je nu helemaal nieuw met het gebruik van minerale make-up bent of je wilt een gemakkelijke handleiding waar je op kunt terugvallen, hier bespreken we hoe je de perfecte foundation kunt bereiken die je altijd al wilde hebben!

MAKE-UP TIP:

Hygiëne is de sleutel tot schoonheid. Zorg bij het gebruik van minerale make-up dat je altijd eerst je handen wast om de kans op verspreiding van vuil en bacteriën te verminderen.

 

MINERALE MAKE-UP AANBRENGEN IN 9 STAPPEN:

 

1.Een mooie huid begint met een schone huid

Begin met het grondig reinigen van je gezicht met je gebruikelijke cleanser om zo met een geheel frisse en schone ondergrond te kunnen beginnen. Een zachte peeling is meestal het beste als je geen gevoelige huid hebt. Laat je huid een paar minuten kalmeren voordat je aan de volgende stap begint.

 

2.Hydrateer je huid

Hydrateer je huid

Mineralen houden ervan om zich te 'hechten' aan je huid en als je gezicht aan de droge kant is kunnen ze niet zo lang blijven als ze willen. Zorg ervoor dat je je gezicht en je hals goed hydrateert met een goede kwaliteit moisturizer. Zorg ervoor dat je tenminste 10 minuten wacht met het aanbrengen van de minerale make-up, zodat de moisturizer goed kan intrekken in de huid.

werk het weg met concealer

 

3.Werk het weg met een concealer

Begin met je minerale concealer  om het aanzicht van roodheid, donkere kringen, pigmentvlekjes of puistjes te bestrijden. Gebruik je minerale concealer voor de onregelmatige huidtinten zoals onder de ogen en langs je neus. Breng de concealer voorzichtig aan op de huid en wrijf het in door voorzichtig te deppen. Concealers zouden eigenlijk een vast onderdeel van je make-up moeten worden.

 

MAKE-UP TIP:

De kwast is het belangrijkste hulpmiddel voor het aanbrengen van minerale foundation dus zorg ervoor dat je investeert in een uitstekende kwaliteit kwast en je zult daar de vruchten van plukken.

 

4. Weinig make-up is genoeg 

weinig is genoeg

Het fantastische aan minerale foundation is dat je maar een beetje nodig hebt. Doe een kleine hoeveelheid van de minerale foundation (of oogschaduw etc.) in het deksel van het potje omdat dit helpt te voorkomen dat je grote hoeveelheden gebruikt die je niet nodig hebt en zodat je niet knoeit. Zodra je dit een paar keer hebt gedaan begin je de perfecte hoeveelheid aan te voelen die je nodig hebt voor het optimale laagje.

  

aanbrengen en klaar

5. Minerale foundation aanbrengen en klaar 

Nadat je je kwast van poeder hebt voorzien, tik je het aan de zijkant van de pot af om het overtollige poeder te verwijderen. Breng de make-up aan op de huid met zachte, ronddraaiende bewegingen zodat je een goed geëgaliseerde dekking krijgt en herhaal dit naar wens meerdere malen over het gehele gezicht met extra aandacht voor de plaatsen onder de kin en in de buurt van de oren.

 

breng glans aan

6.Breng glans aan met de make-up kwast

Hoe meer make-up en poeder je gebruikt, hoe zwaarder de laag op je huid zal zijn. Zorg ervoor dat je het aanbrengen van de make-up oefent bij een goed verlichte spiegel. Je zult merken dat 2-3 toepassingen meestal precies de juiste hoeveelheid is. 

MAKE-UP TIP:

Als je houdt van vloeibare foundation, waarom meng je dan niet een beetje mineraal poeder met je favoriete moisturizer om het op deze manier te gebruiken?

Krijg die roze gloed

 

7. Krijg die roze gloed met bronzer & blush

Nu kun je een mooie blush of bronzer aanbrengen, afhankelijk van jouw voorkeur en de gelegenheid. Nogmaals, voor het aanbrengen van de blusher/bronzer op je kwast gelden dezelfde regels als voor de foundation. Breng de blusher op de kaaklijn met draaiende bewegingen aan, van je wang naar je oren.

 

Laat die ogen knallen

8.Minerale oogschaduw: Laat die ogen knallen! 

Nu kun je minerale oogschaduw aanbrengen. Zodra je een prachtige kleur hebt geselecteerd, zorg er dan voor dat je een goed, licht laagje foundation op je oogleden hebt zitten als basis voor jou minerale oogschaduw. Neem je oogschaduwkwastje en dep hem in de oogschaduw en tik het overtollige poeder af. Breng het aan op je ooglid met korte, neerwaartse bewegingen vanaf de buitenste hoek naar binnen.

MAKE-UP TIP:

Houd een tissue bij het aanbrengen van de oogschaduw onder de ogen om het overtollige poeder op te vangen.

 

Fixeer

9.Fixeer met een finishing poeder

Gebruik een minerale veil voor een finishing touch nadat je de foundation en overige make-up hebt aangebracht, omdat deze de minerale make-up langer op zijn plaats zal houden en bijdraagt aan de vlekkeloze gloed! Make-up zal veel langer houden met deze veil poeder dus sla deze fase nooit over want het is de sleutel tot perfectie met Mineralissima.

 

 

 

 

 

Nou, dat was het dan, je bent nu volledig klaargestoomd om je minerale make-up moeiteloos aan te brengen en om een perfect foutloos en mooi laagje te bereiken met een paar top tips die je hebt gekregen! Het gebruik van minerale make-up is nooit een karwei; het is een schoonheidsbehandeling waarvan jij en je huid kunnen genieten.

Hieronder vind je nog meer feiten die de ongelooflijke voordelen van het gebruik van minerale make-up zullen uitleggen.

BEAUTY FEITEN 

  • Het kan je helpen om je te beschermen tegen schadelijke UV-stralen! Het is een uitstekende optie om de make-up aan te brengen over een laagje zonnebrandcrème, voor verder bescherming van het gezicht.
  • Omdat de natuurlijke mineralen in Mineralissima producten 'zich hechten' aan de huid geeft de make-up geen vlekken af.
  • Minerale make-up is anti-microbieel en ontstekingsremmend. Deze twee eigenschappen zijn ideaal voor huidaandoeningen zoals rosacea en acné, en deze make-up zorgt ervoor dat alle vrouwen zich mooi kunnen voelen zonder de zorg dat hun huid verslechterd.
  • Als gevolg van de licht-reflecterende mineralen en deeltjes in de make-up, worden fijne lijntjes minimaal zichtbaar en heb je een gezond uitziende stralende gloed.