Minerale make-up en natuurlijke cosmetica - wat is het nou eigenlijk?

Wat is Minerale Make-up en natuurlijke cosmetica?

Vandaag de dag zijn mannen en vrouwen meer gezondheid-bewust dan ooit tevoren. Dat kan een reden zijn voor de toenemende populariteit van minerale make-up. Of misschien is het omdat meer mensen de voordelen voor zichzelf inzien van minerale cosmetica. Ze zien de resultaten en ze willen gezond blijven en er geweldig uitzien.

 • Als je er als jezelf uit wilt blijven zien, alleen met een betere huid, dan is minerale make-up perfect voor jou.
 • Als je je lichaam en huid met respect en vriendelijkheid wilt behandelen, dan is minerale make-up perfect voor jou.
 • Als je wenst natuurlijk, verfijnd en mooi te zijn ... je raadt het al, minerale make-up.
 • Mineralissima producten werken niet alleen met de chemie van je lichaam en zijn niet alleen veilig en gezond om te dragen, maar onze natuurlijke cosmetica geven je gezicht ook een gezonde, vlekkeloze gloed. En het beste deel? Mineralissima is volledig betaalbaar.

Wat Is Nou Echte Minerale Make-up?

Veel bedrijven zullen hun producten aanprijzen als zijnde 'natuurlijke cosmetica' of 'minerale make-up'. Maar de waarheid is dat elk product dat mineralen bevat kan worden verkocht als minerale make-up. Sommige bedrijven zullen ingrediënten toevoegen die vaak worden aangetroffen in traditionele samenstellingen zoals kleurstoffen, conserveermiddelen en andere chemicaliën. Hierna is hun product niet echt meer natuurlijk. Soms kan de term minerale make-up misleidend zijn.

Tijdens het winkelen voor make-up, hou in gedachten dat 'natuurlijk' niet altijd 'veilig' betekent. Bepaalde planten kunnen giftig zijn voor de mens en sommige zijn niet getest voor een nauwkeurige evaluatie. Controleer altijd de lijst van ingrediënten op de producten die je koopt. Hier, bij Mineralissima, willen we graag in staat zijn om al onze ingrediënten uit te kunnen spreken. Je zult geen bizarre of gefabriceerde ingredienten in onze make-up vinden.

Maar bij Mineralissima, bevat ons product alleen pure ingrediënten rechtstreeks uit de Aarde. We voegen geen parfums of chemicaliën toe; en we testen niet op dieren.

Wat is het verschil tussen traditionele make-up en Mineralissima minerale make-up?

Omdat veel traditionele producten conserveermiddelen en andere chemicaliën bevatten, kan enige irritatie optreden. Sommige producten kunnen de poriën verstoppen en puistjesminerale oogschaduwen veroorzaken. Met name cliënten met een gevoelige huid of allergieën kunnen problemen hebben met het vinden van een traditioneel product die hun probleem niet erger maken. Helaas kan de traditionele make-up ook effecten zoals hormonale storingen, of zelfs borstkanker veroorzaken. Traditionele make-up producten zijn meestal niet milieuvriendelijk.

Onze minerale make-up producten zijn goed voor de huid, hypo-allergeen en geschikt voor alle huidtypes. Onze natuurlijk onderhouden minerale foundations bevatten een natuurlijke zonnebescherming, en onze producten zijn ontworpen voor een soepele, perfecte dekking. Geen lagen make-up meer! Onze producten fungeren eigenlijk als een barrière tussen je huid en agressieve vrije radicalen, terwijl het je huid laat ademen. Onze producten zijn ook milieuvriendelijk.

Waar is minerale make-up van gemaakt?

 • IJzer oxiden: Deze helpen met het aanpassen aan uw huidtype en het bereiken van uw perfecte kleur.
 • Zinkoxide: Werkt als een natuurlijke zonnebrandcrème. Het is ook een antioxidant en gaat ontstekingen tegen.
 • Mica poeders: Deze ingrediënten voegen gloed en glans toe aan foundations en concealers.
 • Titaandioxide: Een andere natuurlijke zonnebrandcrème, dit ingrediënt helpt de huid een stralend uiterlijk te geven en dekt onvolmaaktheden. Het gaat ook ontstekingen tegen en kan een geïrriteerde huid helpen verzachten en kalmeren.
 • Organische oliën: Onze lip-gloss bevatten verzachtende oliën die perfect zijn voor schrale lippen.

 

Sommige bedrijven die natuurlijke cosmetica adverteren zullen bismut oxychloride toevoegen aan hun producten. Het is typisch een witte poeder basis. Het is een mineraal, maar het is niet een natuurmineraal. Het is een derivaat van metaal. Het wordt vaak gevonden in traditionele producten. Het helpt om het product meer draagbaar en zijdeachtig te maken. Helaas is bismut is een giftige stof die heel irriterend is voor de huid. Mineralissima is vrij van bismut oxychloride. Onze producten zijn ook nano-deeltjes vrij. Nano-deeltjes zijn ingrediënten die zijn gemicroniseerd in ultra kleine deeltjes. Ze zijn zo klein dat ze barrière van de huid kunnen doordringen, wat kan leiden tot bijwerkingen die nog niet zijn onderzocht.

Potentieel Gevaarlijke Ingredienten in Traditionele Cosmetica

Veel mannen en vrouwen zijn zich misschien niet eens bewust zijn dat zij giftige stoffen op hun gezicht aanbrengen. Hier is een lijst van enkele stoffen die kunnen worden gevonden in alledaagse, traditionele make-up producten. Controleer altijd de etiketten van de producten die je wilt gebruiken.

 • Formaldehyde: Een bekend carcinogeen, neurotoxine, en sensibiliserend voor de huid. Het kan worden gevonden in de oogschaduw, reinigingsmiddelen, nagellak, douchegel, en nog veel meer.
 • Vaseline: Zou kunnen zijn besmet met onzuiverheden.
 • Diethanolamine, Triethanplamine (DEA, TEA): Giftig voor de ademhalingswegen en huidsensibilisator.
 • Parabenen, ethylparaben, alkyl parahydroxybenzoaat, isobutylparabens, butylparaben, methylparabeen en propylparaben: wordt gebruikt als conserveermiddel in veel cosmetica. Ze zijn bedoeld om de groei van gist, schimmels en bacteriën in cosmetica te voorkomen. Mogelijk hormoonontregelaars, en huidsensibilisator. Sommige studies hebben bij vrouwen een link naar borstkanker gevonden. Kunnen interfereren met reproductieve functie bij mannen.
 • Dibutylftalaat (DBP): Giftig voor in het immuunsysteem, de nieren en de lever. Beschouwd als een water verontreinigende stof onder de Clean Water Act.
 • 1,4-dioxaan: een bekend carcinogeen.
 • Lood: Gevonden in sommige merken lippenstift. Geen niveau wordt als veilig beschouwd voor kinderen. Lipstick is één van de meest voorkomende make-up producten die wordt ingenomen.
 • Siloxanen: Deze chemische stof wordt gebruikt om te bevochtigen, glad of zacht te maken. Het is schadelijk voor wilde dieren en vis, en is een vermoedelijke endocriene verstoorder.
 • Synthetische kleuren: Vaak afgeleid van koolteer of petroleum bronnen. Mogelijk kankerverwekkend en irriterend voor de huid.
 • Triclosan: Bekend hormoonontregelaar, specifiek reproductieve hormonen en de schildklier. Het is ook irriterend voor de huid.
 • Propyleenglycol: Veroorzaakt vermoedelijk dermatitis of zelfs netelroos. Het is irriterend voor de huid en kan worden gevonden in make-up producten, vochtinbrengende crèmes, haarlak en shampoo.
 • Kwik: Kan worden gevonden in oogschaduw. Het is een neurotoxine.

Wat zijn de voordelen van minerale make-up?

Lang houdend

Met een klein beetje kom je een heel eind als het gaat om minerale make-up. Het pigment in onze producten gaan lang mee en bieden een uitstekende bescherming van de huid in de tussentijd. Onze producten smelten in de hitte niet van je gezicht af en zien er nog prachtig uit in de avond. Als je huid bijzonder vettig is, is een mineraal laagje (bv veil) bovenop de foundation meestal genoeg ojeuw make-up de hele dag mooi te houden.

Houdbaarheid

Mineralissima producten hebben een lange houdbaarheid. De meeste mensen willen iets niet hoeven weggooien na het uitgeven van hun zuurverdiende geld. Onze minerale make-up producten zijn eenvoudig en bevatten geen bacteriën. We raden wel aan om na de opening van een potje van een product, het product na één jaar weg te gooien. Make-up kwasten die in contact komen met de huid kunnen eventueel bacteriën overbrengen in de make-up.

Veelzijdig

Minerale make-up cosmetica zijn leuk bij het creëren van een eigen look en om mee te werken. Deze producten zijn geweldig voor alle huid tinten en soorten. Je kunt minerale make-up mengen met crèmes om ze vloeibaar te maken. Pure pigmenten zijn te mengen met een verscheidenheid aan producten. Je kunt ook gewoon een lichte poeder, of een concealer gebruiken. Minerale make-up producten kunnen ook worden gekocht als mascara, blush, bronzers en lip-gloss. Er is een veelheid van kleuren om uit te kiezen, of mix het zelf om je eigen unieke kleur te creëren.

Veiligheid

Bij Mineralissima, worden er geen chemicaliën, parfums of conserveringsmiddelen toegevoegd. Minerale make-up houdt zich aan de natuurlijke oliën van de huid, en het verstopt de poriën niet. Minerale make-up wordt vaak aanbevolen na chemische behandelingen of laser peelings, omdat het de huid kalmeert en verzachtend werkt voor de huid die geïrriteerd kan zijn na een dergelijke procedure. Onze producten zijn veilig en geschikt voor mensen met een allergie, gluten gevoeligheden, en andere zaken. Het zal je huid niet uitdrogen. Plus wie kan klagen over de extra bescherming tegen de zon? En minerale make-up is ook veilig voor het milieu. Terwijl je er geen gewoonte van zou moeten maken, is het OK om af en toe in slaap vallen zonder je make-up te verwijderen. Als je een ernstig huid probleem hebt, of als je huid is gebarsten, raadpleeg dan altijd uw arts of het veilig is voor u om make-up te dragen.

Kwaliteit

Onze cosmetica bevatten alleen pure, geplette mineralen. Onze ingrediënten zijn allemaal natuurlijk voorkomend op Aarde. Mineralissima producten zijn ontworpen voor een pure dekking voor een mooie teint en houdt ook de gebruiker en de omgeving veilig. We zijn voortdurend bezig om onze producten verder te zuiveren. Wij geloven ook in schoonheid zonder wreedheid en geen van onze producten zijn getest op dieren. Al onze producten worden vervaardigd in Nederland. Mineralissima is inmiddels 100% veganistisch.

Lichtgewicht

Neem afscheid van de aangekoekte uitstraling van traditionele make-up. Minerale make-up is gemakkelijk aan te brengen en zal niet zwaar aanvoelen of er aangekoekt uitzien. Het laat de huid ademen gedurende de dag en is gemakkelijk te verwijderen.

Prachtige resultaten

Minerale make-up helpt het zicht van fijne lijntjes en rimpels te reduceren. Het helpt acné of huid problemen te verbergen. Mineralissima geeft de huid een gezonde, natuurlijke glans waardoor je er jonger en levendiger uitziet. Zowel vrouwen als mannen ervaren uitstekende resultaten met onze producten.

Hoe Breng Je Minerale Make-up Aan

Natuurlijke cosmetica zijn eenvoudig aan te brengen. Gebruik een kwast voor losse of compacte poeder producten. Minerale make-up heeft in principe geen primer nodig. Je kunt jouw favoriete crème met minerale make-up gebruiken, maar wacht tot het is geabsorbeerd, anders loop je het risico op een ongelijke verdeling. Lees hier de uitgebreide uitleg voor het gebruik van onze minerale make-up.

 • Breng een kleine hoeveelheid poeder aan en verdeel over de kabuki kwast, zodat het gelijk verdeeld is.
 • Hoe langer de haren op de kwast, des te meer dekking je zult bereiken.
 • Begin op het gebied van het gezicht dat de meeste dekking nodig heeft.
 • Werk met korte, neerwaartse bewegingen.
 • Het is beter om met lagen te werken dan te proberen om alles in één keer te dekken.
 • Reinig uw make-up kwasten en gereedschappen regelmatig.

Te veel aanbrengen is een veel voorkomende fout voor degenen die nieuw zijn met het gebruik van minerale make-up. Met een klein beetje kom je heel ver!

Het verwijderen van minerale make-up is net zo eenvoudig. Zeep en water, make-up remover, of gezichtsbehandeling doekjes zullen allen de klus klaren. Er zijn geen speciale producten vereist voor verwijdering.

Als je toevallig een product morst, is een vochtig doekje, schoonmaakmiddel of een tissue geschikt om eventuele gemorste delen van de vloer of het aanrecht te verwijderen.

Kleurenwijzer:

Als je onzeker bent over minerale make-up en of het voor jou geschikt is, kunnen wij je misschien verder helpen. Bij voorbeeld met onze Kleurenwijzer kun je in een paar stappen uitvinden welk huidtype je bent en welke Mineralissima producten voor jou geschikt zijn.

Mineralissima uitproberen? Bestel voordelige samples voordat je een verbintenis aangaat. Mineralissima biedt je via samples de mogelijkheid producten ze kunt testen voordat je je verbindt aan de aankoop van een full-sized pot.