Is je huid vet en glijdt make-up voor je gevoel eraf?

We hebben de oplossing voor je

Is je huid vet en glijdt make-up er voor je gevoel af? Ben je het beu om je gezicht elk uur van de dag te moeten poederen? Vrees niet, we hebben de oplossing voor je, om je te helpen een langduriger en mooier make-up resultaat te bereiken. Je make-up aanbrengen als je een vette huid hebt wordt gemakkelijker en sneller als je deze trucjes eenmaal toepast.

Wat is een vette huid?
Laten we snel even ingaan op het 'waarom' van een vette huid? Olie (of talg) komt van nature in de huid voor uit de talgklieren, maar sommigen hebben een hogere productie dan anderen. Vaak hebben mensen met een vette huid de neiging acne te hebben, omdat de overproductie van talg de poriën kan verstoppen, waardoor puistjes ontstaan.

Als je een glanzende huid hebt, kan je het gevoel hebben dat de huid heel gemakkelijk vettig wordt, vooral tegen het einde van de dag, zelfs nadat je je huid gereinigd hebt. De olie is niet per se slecht - ook al kan het soms vervelend aanvoelen - maar het doel ervan is je huid te beschermen en te hydrateren (wat hetzelfde geldt voor je haar als je haar vettig wordt).

Je kunt ook een vette/gecombineerde huid hebben, wat betekent dat sommige delen van je gezicht vet zijn en andere normaal of droog. De technieken die we gaan benoemen gelden voor beide huidtypes, maar misschien zal je ze moeten combineren of bijstellen om ze beter bij jouw persoonlijke huid te laten passen.

Make-up voor een vette huid
Laten we ons concentreren op de make-up die je kunt gebruiken en de manier waarop je die kunt aanbrengen om ze langer te laten zitten en er beter uit te laten zien.

Minerale make-up is eigenlijk perfect voor alle huidtypes en -condities en het is ook perfect voor de vette huid omdat het de talgbalans in evenwicht brengt en je huid langer mat houdt. Mineralissima’s minerale mak-up is heel fijn gemalen, zodat het ultra licht is en niet zwaar aanvoelt op je huid. Het meest voorkomende probleem is het zo lang mogelijk glansvrij blijven, dus we nemen de verschillende producten met je door die je kunt gebruiken en hoe je ze in je make-up routine kunt toepassen.

De huid voorbereiden is belangrijk!
Je huid voorbereiden op make-up is superbelangrijk, vooral als je een vette huid hebt, want dit zal je helpen bij het aanbrengen van je make-up.

• Reinig je huid 's morgens zoals je normaal zou doen en breng een olievrije moisturizer of een gelcrème aan die niet zwaar aanvoelt op de huid.
• Vervolg met je zonnebrandcrème, misschien verdient een matterende zonnebrandcrème de voorkeur op make-up dagen, zodat die je gezicht niet nog meer olieachtig maakt.

Iets om te onthouden: Gebruik geen agressieve huidverzorgingsmiddelen op basis van alcohol om de huidolie uit te roeien. Alcohol droogt de huid namelijk uit en hierbij raakt je hydratatie uit balans. Vermijd te veel wrijving op de plekken waar de huid veel glanst. De wrijving zorgt voor extra talgproductie.

Als je acne-gevoelig bent en je bent een beetje bang voor oliën, dan zijn er allerlei niet-comedogene (wat betekent dat ze de poriën niet verstoppen) oliën die je kunt proberen, zoals rozenbottel-, squalaan-, druivenpit-, neem- en hennepzaadolie.

Primer voor een vette huid
De manier waarop je je huid voorbereidt op make-up is heel belangrijk. Gebruik 's morgens misschien een gel moisturizer of een olievrije moisturizer die wat lichter is. Je kunt je T-zone, dat is het gebied boven de wenkbrauwen en omlaag naar de neus (waardoor een 'T' vorm ontstaat), vermijden als je een bijzonder vette huid hebt.

Na je crème, begin je met de Mineral Rice Primer Shine solution.

 
Deze primer bevat een mengsel van rijstpoeder en kaolin. Kaolin is een soort klei. Rijst is bijzonder handig bij het absorberen van vocht. Breng de primer bij voorkeur aan met onze minerale poederkwast op de delen van het gezicht die gaan glanzen.

Voor de echt ultieme glans-bestrijding kun je na het intrekken van je dagcreme de t-zone afdeppen met onze oil absorberende blotting sheets, waarna je de Minerale Rice Primer aanbrengt.

De hoogwaardige blotting papers van Mineralissima zijn gemaakt op basis van groene thee, die je huid in balans brengt en overtollige olie verwijdert. Neem een vloeipapiertje en dep het over je T-zone, of andere vette zones (zoals neus, wangen) die je wilt matteren. Je kunt eventueel deze stap twee keer herhalen, waarbij je telkens een nieuw papiertje gebruikt. Als de overtollige olie verwijderd is, kun je vervolgens je speciale finishing poeder aanbrengen met een fluffy poeder kwast.
Door eerst de olie te verwijderen, krijg je een zo natuurlijk mogelijk resultaat. Bovendien is het pakje van 50 blotting papers compact en past het gemakkelijk in je zak of tas en kan zelfs zonder spiegel worden gebruikt. Misschien is het zelfs niet nodig om te poederen, je zult misschien merken dat de blotting paper al voor een verbluffend resultaat zorgt.

Heb je mogelijk last van vettige oogleden? Dan kun je ook problemen krijgen met de houdbaarheid van je oogmake-up. Om dat te voorkomen prepareer je je oogleden ook met de Mineral Rice Primer en/of de olie-absorberende blotting papers, waardoor de oogmake-up die je aanbrengt langer blijft zitten en niet uitloopt. Eventueel kun je ook een beetje van je foundation over het poeder strooien met een kleine fluffy kwast.

Foundation voor vette huid
De volgende stap is je foundation en je hebt geluk, want de Mineralissima Mineral foundations zijn behoorlijk matterend. Je kunt dezelfde make-up kwast gebruiken als waar je de primer mee hebt aangebracht. Je start met aanbrengen van de foundation op de delen van je gezicht die de neiging hebben vetter te worden (zoals voorhoofd, neus, wangen), waarna je de foundation blend op de rest van je gezicht. Misschien wil je een tweede laag aanbrengen op de T-zone.

Onze foundations zijn op te bouwen in dunnen laagjes en gemaakt om licht aan te voelen op de huid, dus je kunt meer dan één laagje aanbrengen als je een vollere dekking verkiest.

Finishing touch voor vette huid
Als je een vette huid hebt, ben je bekend met de behoefte aan een ultieme poeder en draag je er waarschijnlijk altijd een bij je!

Om je gezicht en huid langer mat te houden is het gebruik van een Finishing Poeder uitermate geschikt. Net als onze primer bevat dit poeder een mix van rijstpoeder en kaolin. Deze beide ingrediënten absorberen de overtollige huid olie, zodat je langer een olievrije huid hebt. Ook hier kun je dezelfde minerale poederkwast voor gebruiken, en voor een egalere lichte dekking is de fluffy poeder kwast jouw beste keus. Misschien wil je meerdere laagjes aanbrengen, afhankelijk van je huid en hoe vet die wordt.

Afhankelijk van je huidskleur kun je kiezen voor de Rice Veil Intense matte of onze Oil Control Poeder. Deze fijngemalen poeders zijn beschikbaar voor de teint van licht t/m licht getint.

Make-up bijwerken voor de vette huid
Nadat je alle stappen hebt gevolgd die we net met je doorgenomen hebben, is het misschien een goed idee om nog een product in je tas te bewaren voor touch-ups gedurende de dag.

Als je onderweg bent, voel je misschien gedurende de dag de behoefte om je gezicht bij te poederen als het vet wordt. We nemen het je niet kwalijk! Maar voor je dat doet -pauzeer even en gebruik eerst de Blotting Paper! Die handige papiertjes waar we het net over hadden.

Je vraagt je misschien af hoe een stukje vloeipapier je kan helpen in plaats van poeder? Het is een goede vraag, poeder is gemaakt om overtollige olie te absorberen, maar de truc is om beide producten (poeder en vloeipapier) te gebruiken, maar begin eerst met het vloeipapier.

Dit is de ultieme methode om hardnekkige vette huid te bestrijden! Deze stappen zullen er gelijktijdig voor zorgen dat je make-up langer blijft zitten, want de vettigheid kan je make-up afbreken! Als je eenmaal begint met het inbouwen van deze stappen en producten, zul je al snel ontdekken dat make-up voor een vette huid veel gemakkelijker te bereiken is dan je misschien had gedacht!