Hoe kunnen jouw wenkbrauwen jouw uitstraling versterken? 

Wij helpen jou!

Ogen mogen dan het venster naar de ziel zijn, maar je hebt een goede omlijsting nodig om ze te ondersteunen. Dat is waar goede wenkbrauwen een rol spelen.
Wenkbrauwen omlijsten je gezicht en veranderen je gezicht in een paar seconden, en hier bij Mineralissima willen we je helpen de (voor jou) perfecte wenkbrauwvorm te bereiken bij het gebruik van make-up, dus nemen we je mee door de verschillende manieren waarop je je wenkbrauwen kunt vormen en bijtekenen, zodat ze altijd 'on fleek' zijn.

Laten we het eens over de wenkbrauwvorm hebben
Dun of dik, pluizig of gestructureerd... Welke wenkbrauwvorm je van nature ook hebt, de producten die je gebruikt moeten die versterken. Het is niet erg als je wenkbrauwen niet zo vol zijn als je zou willen, want dit is waar wij te hulp schieten.

Een ding om te onthouden: Je kunt altijd meer product toevoegen, het is echter wat moeilijker om het te verwijderen! Dit hangt natuurlijk af van de methode en het product van je keuze. Probeer bij de keuze van de kleur van het product iets lichters te kiezen dan de kleur van je wenkbrauwhaar, zodat het goed en naadloos in elkaar overvloeit.

De hulpmiddelen die je nodig hebt om je wenkbrauwen vakkundig vorm te geven en te tekenen

Een goed borsteltje, zoals onze schuine wenkbrauwkwast, dat speciaal gemaakt is voor poeder en minerale producten. Onze klanten zijn dol op dit borsteltje voor hun wenkbrauwen, want het helpt ze elke keer met minimale inspanning de perfecte vorm te krijgen.
Een spoolie of oud (schoon) mascaraborsteltje, om de wenkbrauwen op te borstelen voor, tijdens en na het aanbrengen van je product naar keuze. Dit is eigenlijk net als je vertrouwde blendingkwast die je nodig hebt als je je oogmake-up doet.
Wenkbrauw setting-product; er zijn er tegenwoordig veel die aan alle verschillende soorten behoeften voldoen. Je kunt een doorzichtige gel gebruiken, een gekleurde/getinte gel en zelfs zeep! Als je geïntrigeerd bent door de zeepmethode, lees er dan hieronder meer over.

Hoe je je wenkbrauwen vorm geeft
Voor we je meenemen door alle manieren om de perfecte wenkbrauwvorm te bereiken met de verschillende producten, is het essentieel te beginnen met een goede basis. In dit geval een strakke wenkbrauwvorm die bij je gezicht en kenmerken past. Als je je wenkbrauwen professioneel laat doen, is de kans groot dat je al een vrij goed inzicht hebt in je ideale vorm. Als je ze echter normaal gesproken zelf doet, lees dan hieronder onze tips om je wenkbrauwen tot in de perfectie te epileren.

Epileren
Zorg eerst dat je wenkbrauwen en pincet schoon zijn en dat er geen product op zit. Als je bang bent om je wenkbrauwen alleen te laten doen, kun je een wenkbrauwstencil bestellen om een idee te krijgen van je perfecte vorm. Voor je begint met het verwijderen van verdwaalde haartjes, is het belangrijk om te zien wat echt verdwaald is en wat moet blijven.

Neem een potlood/pen en een wenkbrauwpotlood, begin met het op de zijkant van elk neusgat te houden om te zien waar je wenkbrauw moet beginnen en markeer het lichtjes met je wenkbrauwpotlood. Beweeg dan het potlood/pen om je neusgat te verbinden, over je oog en op je wenkbrauw - dit is waar je boog moet komen. Beweeg tenslotte het potlood/pen iets van het vorige punt af, om te zien waar je wenkbrauw moet eindigen.
Dit is een algemene truc om de perfecte vorm voor je te vinden, maar misschien heb je andere voorkeuren (bv. een rechtere boog) en dat is oké!

Het is heel belangrijk om te onthouden: zelfs één wenkbrauwhaartje kan de hele wenkbrauwvorm veranderen, dus het is beter langzaam te beginnen dan er meer te verwijderen dan je zou moeten doen! Begin eerst vanuit het midden van de wenkbrauwen en dan eronder. We raden aan geen haartjes van het onderste deel aan de voorkant van de wenkbrauw te verwijderen, want dat kun je beter aan deskundige handen overlaten.

De producten die je nodig hebt voor de perfecte wenkbrauwvorm

WENKBRAUWPOTLOOD
Wenkbrauwpotlood is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om je wenkbrauwen vorm te geven, vooral als beginner. Begin met de lichtste hand en maak kleine haarachtige streken die naar boven gaan. We raden aan het eerst op de rug van je hand uit te proberen, als je een complete beginner bent, zodat je een beter gevoel voor het product krijgt.

Als je eenmaal vertrouwd bent met je kleine haarachtige streken, borstel je je wenkbrauwharen omhoog met je spoolie of wimperborsteltje en teken de schaarse plekken van je wenkbrauwen in, beginnend aan de voorkant. Houd het wenkbrauwpotlood onder een hoek bijna evenwijdig aan je huid, zodat je niet meer druk uitoefent dan nodig is. Onthoud dat een lichte hand uiterst belangrijk is bij het tekenen van je wenkbrauwen.

Ons wenkbrauwpotlood is er in drie tinten; licht, medium en donker en het is zacht maar stevig. Kies je kleur door hem af te stemmen op je haarkleur; licht is geschikt voor lichtblond, medium is geweldig voor donkerblond en lichtbruin haar en donker is voor midden- tot donkerbruin haar.

WENKBRAUWPOEDER
Als mineraal cosmeticamerk zijn poeders onze specialiteit, ons compacte wenkbrauwpoeder is langhoudend en niet smoezelig. Het is bijna onmogelijk dit op de verkeerde manier te gebruiken! Natuurlijk is het een veganistische, minerale formule die zorgvuldig tot een poeder geperst is voor gebruiksgemak.

Om je wenkbrauwen vorm te geven met het wenkbrauwpoeder, borstel je je wenkbrauwen omhoog en neem dan het schuine wenkbrauwborsteltje, doop lichtjes in het poeder en trek langzaam met haarachtige streken in een opwaartse beweging. Begin aan de voorkant van de wenkbrauw en ga langzaam naar het einde. Borstel je wenkbrauwen nogmaals om het poeder naadloos in te laten vloeien en je bent klaar! Je kunt daarna een setting product naar keuze toevoegen als dat nodig is.

Ons wenkbrauwpoeder is er in drie tinten die bij je haarkleur passen; licht voor licht tot halfblond haar, medium is een taupe tint geschikt voor licht tot halfbruin haar en donker is een donkerder espressokleur voor donkerbruin en zwart haar. Denk eraan altijd een tint lichter dan je wenkbrauwhaar te kiezen om ervoor te zorgen dat de kleur mooi opgaat en er natuurlijk uitziet.

POWDER BROWS
Het Define Wenkbrauwpoeder is ons heldenproduct als het om de vorm van wenkbrauwen gaat, we hebben onze veganistische, wreedheidvrije, minerale formule in de loop der jaren geperfectioneerd en dit is duidelijk ons held wenkbrauwproduct. Dit is ook de beste optie als je de voorkeur geeft aan een meer natuurlijke, licht gedefinieerde wenkbrauwuitstraling, want het superfijne poeder mengt je wenkbrauwhaartjes soepel in.

Om je wenkbrauwen vorm te geven met het wenkbrauwpoeder, borstel je je wenkbrauwen op en neem je het schuine wenkbrauwborsteltje, giet heel weinig poeder uit op de dop van het product en doop je borsteltje erin. Vul met lichte bewegingen de schaarse plekken naar wens op.

Dit product is er in vier tinten, de lichte is voor blondines en mousy bruin haar, de medium is perfect voor bruin haar en de donkere is geschikt voor donkerder haar en donkerdere huidtinten. We hebben ook een zwarte voor als je haar zwart is, en dat is een bijzonder 2-in-1 product; het kan ook als eyeliner gebruikt worden. Neem gewoon wat van het poeder met een vochtig eyeliner penseel en teken er langzaam je cat-eye flicks mee.

SOAP BROWS
Zeep kan gebruikt worden om wenkbrauwen te zetten, welk product je ook gebruikt om ze te tekenen en vorm te geven. Alles wat je nodig hebt is een doorzichtig stuk zeep, iets dat bijna doorzichtig is. Een favoriet bij de schoonheidsgemeenschap is de zeep van Pear's.

Neem dan je spoolie of wimperborsteltje, maak het nat met een beetje water of setting spray en neem wat van de zeep op, genoeg om het borsteltje te coaten. Begin je wenkbrauwen naar boven of naar opzij te borstelen, afhankelijk van de gewenste uiteindelijke look. Als je de gewenste vorm gevonden hebt, 'duw' je met je vinger de wenkbrauw omhoog op zijn plaats om hem vast te zetten en te zorgen dat hij zo lang mogelijk blijft zitten.

Je kunt de Soap Brows-techniek gebruiken voor of na het invullen van je wenkbrauwen. Het is geschikt voor alle wenkbrauwvormen en de perfecte techniek als je de 'fluffy' wenkbrauw wilt bereiken, mooi ongevormd, maar blijft goed zitten!