Minerale make-up - veelgestelde vragen

BELANGRIJK VOOR HOTMAIL/GMAIL GEBRUIKERS: Als u geen orderbevestiging of reactie heeft ontvangen dan is het mogelijk dat deze e-mail in de Spam folder of in de afvalbak-folder van uw e-mail terecht is gekomen. Kijk hieronder hoe u Mineralissima kunt toevoegen als veilige afzender.

HOTMAIL:

 • Login op uw Outlook account.
 • Klik op 'Instellingen' 
 • Klik op 'Meer e-mailinstellingen'
 • Klik op 'Veilige en geblokkeerde afzenders'
 • Klik op 'Veilige afzenders/Safe senders' en voeg het e-mailadres 'info (at) mineralissima' toe

Een andere alternatief is om info (at) mineralissima.com toe te voegen aan uw contacten.

GMAIL:

 • Login op uw Gmail account.
 • Klik rechtsboven op "Instellingen"
 • Klik op "Filters"
 • Kies voor "Nieuw filter maken"
 • Type bij "Van" het emailadres info (at) mineralissima.com
 • Klik op "Volgende stap"
 • Vink de optie "Nooit naar spam zenden"  aan en klik vervolgens op "Filter maken".

Waarom zou ik minerale make-up gebruiken?

Minerale make-up wordt beschouwd als de huidvriendelijkste make-up die nu op de markt te vinden is. Minerale make-up in de meest pure vorm bevat geen chemicaliën die een allergische reactie zouden kunnen veroorzaken. Minerale make-up is daarom de ideale make-up voor mensen met een vorm van acne,  rosacea of een gevoelige huid. Hoe minder ingrediënten uw mineralenmake-up bevat, hoe beter. Omdat de meeste minerale make-up anorganisch is, is het gebruik van conserveringsmiddelen niet nodig.  Daarnaast bevat minerale make-up van Mineralissima een ingebouwde natuurlijke zonnebescherming en een minimale hoeveelheid aan ingrediënten om het risico op allergische reacties te verkleinen. De meeste van onze producten bevatten de volgende basisingrediënten:

 • Mica (zorgt voor binding en een natuurlijke glans)
 • Titaniumdioxide (natuurlijk zonnebrandmiddel en ontstekingsremmer)
 • Zinkoxide (reflecteert UV-straling en werkt als een ontstekingsremmer)
 • IJzeroxide (voor de natuurlijke kleuring)

 

Zorgt de make-up van Mineralissima voor een goede dekking?

We zijn trots op de feedback van onze klanten over de dekkende werking van onze lang houdende make-up en de duur van de goede dekking. De meeste gebruikers hoeven gedurende de dag de make-up niet opnieuw aan te brengen. Als uw huid erg olieachtig is, dan is het gebruik van een Mineral Veil bovenop de foundation normaal gesproken voldoende om de make-up de gehele dag goed te laten zitten.

Droogt minerale make-up de huid uit?

Nee. Als u minerale poeder aanbrengt op de huid dan lijkt het in eerste instantie misschien een beetje droog. Maar wanneer de mineralen zich mengen met de natuurlijke oliën van de huid, creëren ze een langdurige dekking en een natuurlijke aanblik. Mede daarom is minerale make-up zelfs voor de droge huidtypes uitermate geschikt.  

Kan ik de make-up tijdens het slapen laten zitten?

Hoewel sommige cosmeticabedrijven beweren dat hun make-up zo zuiver is dat je die tijdens het slapen kunt laten zitten, zouden wij dat nooit aanraden. Het is het beste om het gezicht te reinigen voor het slapen gaan zodat de huid kan ademen en de huidcellen zich kunnen vernieuwen en herstellen.

Hoe weet ik welke tint het beste is voor mijn huidtype?

We hebben geprobeerd onze tinten zo goed mogelijk te omschrijven en te presenteren. Uiteraard begrijpen wij dat het online kopen van cosmetica soms best lastig kan zijn. Daarom bieden wij goedkope proefmonsters van onze producten aan. Zo kunt u voordat u minerale make-up in een normaal formaat potje aanschaft, deze eerst testen.

Bevat minerale make-up van Mineralissima bismut oxychloride?

Nee. Wij gebruiken in geen van onze producten bismut oxychloride.

Bevat minerale make-up van Mineralissima nanodeeltjes?

Nee. Al onze ingrediënten zijn vrij van chemische stoffen in nano-vorm en bevatten dus geen nanodeeltjes.

Hoe lang is minerale make-up houdbaar?

In theorie is minerale make-up oneindig houdbaar. Vanwege de anorganische samenstelling is minerale make-up vrij van bacteriën. Echter, wij bevelen het aan om de make-up 12 maanden na het openen van het potje weg te doen. Dit omdat de kwasten die gebruikt worden om de poeders op de huid aan te brengen, bacteriën zouden kunnen overbrengen naar de make-up. Vergeet daarom ook niet de make-up kwasten  regelmatig schoon te maken.  

Zijn de producten van Mineralissima getest op dieren?

A: Nee! Noch onze ingrediënten, noch onze eindproducten zijn getest op dieren.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn pakket ontvang?

Doorgaans heeft u onze producten snel in huis. Wij streven ernaar binnen 24 uur na ontvangst van uw order en de betaling, het pakket te versturen. Tijdens extreem drukke periodes kan er een vertraging in het versturen optreden tot ongeveer 4 dagen. Binnenlandse zendingen komen meestal binnen twee dagen na verzending aan. Zendingen binnen de EU komen ongeveer een week na verzending aan. Een zending zal buiten de EU, afhankelijk van de locatie, binnen ongeveer drie weken na verzending zijn bestemming bereiken.

Ik heb mijn pakket niet ontvangen, wat nu?

Als u binnen drie weken na uw betaling uw pakket nog niet heeft ontvangen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons via info (at) mineralissima.com en daarbij uw ordernummer te vermelden.

Hoe kan ik betalen?

Wij accepteren betalingen via Visa, Mastercard, Paypal, Ideal (NL), Mister Cash (BE), Giropay en overschrijvingen via de bankrekening.

Hoe kan ik via een internationale bank betalen?

U kunt uw betaling via de bank aan ons overschrijven met behulp van de volgende gegevens:

 

Begunstigde: Mineralissima

International Bank Account Number (IBAN): NL96INGB0003677793

Swift Code (BIC): INGBNL2A

 

Mocht u bij de overschrijving een adres van de bank nodig hebben, dan kunt u gebruik maken van de volgende gegevens:  

ING 
Bijlmerdreef 109 
1102 BW Amsterdam 
Netherlands

Kunnen groothandelaars producten van Mineralissima afnemen?

Ja. U kunt via onze wholesale-shop uw bedrijfsgegevens aan ons doorgeven. Na controle van de informatie zal u inloggegevens van ons ontvangen en kunt u tegen groothandelprijzen producten inkopen. Er geldt wel een afnamegrens van minimaal EUR 150.00.

Ik heb een blog/Youtube kanaal. Kan ik Mineralissima recenseren voor mijn abonnees/volgers?

Ja. Stuur ons een link van uw blog/kanaal toe met uw contactgegevens en we zullen zo spoedig mogelijk met u contact opnemen . Houdt u er wel rekening mee dat we veel verzoeken ontvangen van met name bloggers en dat we helaas niet alle verzoeken kunnen inwilligen.

Wat zijn beauty punten en hoe kan ik ze verdienen?

Beauty punten zijn beloningen die je kunt verdienen bij de aankoop of beoordeling van onze make-up. Al enige tijd kun je als geregistreerde klant van Mineralissima profiteren van een beautypuntensysteem. Op je account worden bij al je geregistreerde bestellingen punten bijgeschreven, die jou korting kan opleveren bij volgende aankopen. Dit huidige puntensysteem zal komen te vervallen!
Belangrijk is om te weten dat je nog tot uiterlijk 22 juli a.s. punten kunt opbouwen. Vervolgens heb je tot uiterlijk 31 augustus de tijd om je opgebouwde tegoed op te maken.