Minerale make-up en natuurlijke cosmetica - wat is het nou eigenlijk?

Wat is Minerale Make-up en natuurlijke cosmetica?

Vandaag de dag zijn mannen en vrouwen meer gezondheid-bewust dan ooit tevoren. Dat kan een reden zijn voor de toenemende populariteit van minerale make-up. Of misschien is het omdat meer mensen de voordelen voor zichzelf inzien van minerale cosmetica. Ze zien de resultaten en ze willen gezond blijven en er geweldig uitzien.

Als u er als uzelf uit wilt blijven zien, alleen met een betere huid, dan is minerale make-up perfect voor u.

Als u uw lichaam en huid met respect en vriendelijkheid wilt behandelen, dan is minerale make-up perfect voor u.

Als u wenst natuurlijk, verfijnd en mooi te zijn ... u raadt het al, minerale make-up.

Mineralissima producten werken niet alleen met de chemie van uw lichaam en zijn veilig en gezond om te dragen, maar onze natuurlijke cosmetica geven uw gezicht ook een gezonde, vlekkeloze gloed. En het beste deel? Mineralissima is volledig betaalbaar.

Wat Is Nou Echte Minerale Makeup?

Veel bedrijven zullen hun producten aanprijzen als zijnde “natuurlijke cosmetica” of “minerale makeup”. Maar de waarheid is dat elk product dat mineralen bevat kan worden verkocht als minerale makeup. Sommige bedrijven zullen ingrediënten toevoegen die vaak worden aangetroffen in traditionele samenstellingen zoals kleurstoffen, conserveermiddelen, en andere chemicaliën. Hierna is hun product niet echt meer natuurlijk. Soms kan de term minerale makeup misleidend zijn.

Tijdens het winkelen voor makeup, hou in gedachten dat "natuurlijk" niet altijd “veilig” betekent. Bepaalde planten kunnen giftig zijn voor de mens en sommige zijn niet getest voor een nauwkeurige evaluatie. Controleer altijd de lijst van ingrediënten op de producten die u koopt. Hier bij Mineralissima, willen we graag in staat zijn om al onze ingrediënten uit te kunnen spreken. U zult geen bizarre of gefabriceerde ingredienten in onze makeup vinden.

Maar bij Mineralissima, bevat ons product alleen pure ingrediënten rechtstreeks uit de Aarde. We voegen geen parfums of chemicaliën toe; en we testen niet op dieren.

Wat is het verschil tussen traditionele make-up en Mineralissima minerale make-up?

Omdat veel traditionele producten conserveermiddelen en andere chemicaliën bevatten, kan enige irritatie optreden. Sommige producten kunnen de poriën verstoppen en puistjesminerale oogschaduwen veroorzaken. Met name cliënten met een gevoelige huid of allergieën kunnen problemen hebben met het vinden van een traditioneel product die hun probleem niet erger maken. Helaas kan de traditionele makeup ook effecten zoals hormonale storingen, of zelfs borstkanker veroorzaken. Traditionele make-up producten zijn meestal niet milieuvriendelijk.

Onze minerale makeup producten zijn goed voor uw huid, hypo-allergeen en geschikt voor alle huidtypes. Onze natuurlijk onderhouden minerale foundations geven een SPF 15 dekking, en onze producten zijn ontworpen voor een soepele, perfecte dekking. Geen lagen makeup meer! Onze producten fungeren eigenlijk als een barrière tussen uw huid en agressieve vrije radicalen, terwijl het uw huid laat ademen. Onze producten zijn ook milieuvriendelijk.

Waar is minerale make-up van gemaakt?

 • Ijzer oxiden: Deze helpen met het aanpassen aan uw huidtype en het bereiken van uw perfecte kleur.
 • Zinkoxide: Werkt als een natuurlijke zonnebrandcrème. Het is ook een antioxidant en gaat ontstekingen tegen.
 • Mica poeders: Deze ingrediënten voegen gloed en glans toe aan foundations en concealers.
 • Titaandioxide: Een andere natuurlijke zonnebrandcrème, dit ingrediënt helpt de huid een stralend uiterlijk te geven en dekt onvolmaaktheden. Het gaat ook ontstekingen tegen en kan een geïrriteerde huid helpen verzachten en kalmeren.
 • Organische oliën: Onze lip-gloss bevatten verzachtende oliën die perfect zijn voor schrale lippen.

Sommige bedrijven die natuurlijke cosmetica adverteren zullen bismut oxychloride toevoegen aan hun producten. Het is typisch een witte poeder basis. Het is een mineraal, maar het is niet een natuurmineraal. Het is een derivaat van metaal. Het wordt vaak gevonden in traditionele producten. Het helpt om het product meer draagbaar en zijdeachtig te maken. Helaas is bismut is een giftige stof die heel irriterend is voor de huid. Mineralissima is vrij van bismut oxychloride. Onze producten zijn ook nano-deeltjes vrij. Nano-deeltjes zijn ingrediënten die zijn gemicroniseerd in ultra kleine deeltjes. Ze zijn zo klein dat ze barrière van de huid kunnen doordringen, wat kan leiden tot bijwerkingen die nog niet zijn onderzocht.

Potentieel Gevaarlijke Ingredienten in Traditionele Cosmetica

Veel mannen en vrouwen zijn zich misschien niet eens bewust zijn dat zij giftige stoffen op hun gezicht aanbrengen. Hier is een lijst van enkele stoffen die kunnen worden gevonden in alledaagse, traditionele makeup producten. Controleer altijd de etiketten van de producten die u wilt gebruiken.

 • Formaldehyde: Een bekend carcinogeen, neurotoxine, en sensibiliserend voor de huid. Het kan worden gevonden in de oogschaduw, reinigingsmiddelen, nagellak, douchegel, en nog veel meer.
 • Vaseline: Zou kunnen zijn besmet met onzuiverheden.
 • Diethanolamine, Triethanplamine (DEA, TEA): Giftig voor de ademhalingswegen en huidsensibilisator.
 • Parabenen, ethylparaben, alkyl parahydroxybenzoaat, isobutylparabens, butylparaben, methylparabeen en propylparaben: wordt gebruikt als conserveermiddel in veel cosmetica. Ze zijn bedoeld om de groei van gist, schimmels en bacteriën in cosmetica te voorkomen. Mogelijk hormoonontregelaars, en huidsensibilisator. Sommige studies hebben bij vrouwen een link naar borstkanker gevonden. Kunnen interfereren met reproductieve functie bij mannen.
 • Dibutylftalaat (DBP): Giftig voor in het immuunsysteem, de nieren en de lever. Beschouwd als een water verontreinigende stof onder de Clean Water Act.
 • Isopropyl Alcohol: Kan leiden tot vroegtijdige veroudering van de huid. Veroorzaakt irritatie.
 • 1,4-dioxaan: een bekend carcinogeen.
 • Lood: Gevonden in sommige merken lippenstift. Geen niveau wordt als veilig beschouwd voor kinderen. Lipstick is één van de meest voorkomende makeup producten die wordt ingenomen.
 • Siloxanen: Deze chemische stof wordt gebruikt om te bevochtigen, glad of zacht te maken. Het is schadelijk voor wilde dieren en vis, en is een vermoedelijke endocriene verstoorder.
 • Synthetische kleuren: Vaak afgeleid van koolteer of petroleum bronnen. Mogelijk kankerverwekkend en irriterend voor de huid.
 • Triclosan: Bekend hormoonontregelaar, specifiek reproductieve hormonen en de schildklier. Het is ook irriterend voor de huid.
 • Propyleenglycol: Veroorzaakt vermoedelijk dermatitis of zelfs netelroos. Het is irriterend voor de huid en kan worden gevonden in makeup producten, vochtinbrengende cremes, haarlak en shampoo.
 • Kwik: Kan worden gevonden in oogschaduw. Het is een neurotoxine.

Wat zijn de voordelen van minerale make-up?

 • Lang houdend.

Met een klein beetje komt u een heel eind als het gaat om minerale make-up. Het pigment in onze producten gaan lang mee en bieden een uitstekende bescherming van de huid in de tussentijd. Onze producten smelten in de hitte niet van uw gezicht en zien er nog prachtig uit in de avond. Als uw huid bijzonder vettig is, is een mineraal laagje bovenop de foundation meestal genoeg om uw make-up de hele dag mooi te houden.

 • Houdbaarheid

Mineralissima producten hebben een lange houdbaarheid. De meeste mensen willen iets niet hoeven weggooien na het uitgeven van hun zuurverdiende geld. Onze minerale makeup producten zijn eenvoudig en bevatten geen bacteriën. We raden wel aan om na de opening van een potje van een product, het product na één jaar weg te gooien. Make-up kwasten die in contact komen met uw huid kunnen eventueel bacteriën overbrengen in uw make-up.

 • Veelzijdig

Minerale make-up cosmetica zijn leuk om mee te werken en het creëren van een eigen look. Deze producten zijn geweldig voor alle huid tinten en soorten. U kunt minerale make-up mengen met crèmes om ze vloeibaar te maken. Pure pigmenten zijn te mengen met een verscheidenheid aan producten. U kunt ook gewoon een lichte poeder, of een concealer gebruiken. Minerale make-up producten kunnen ook worden gekocht als mascara, blush, bronzers, en lip-gloss. Er is een veelheid van kleuren om uit te kiezen, of mix het zelf om uw eigen unieke kleur te creëren.

 • Veiligheid

Bij Mineralissima, worden er geen chemicaliën, parfums of conserveringsmiddelen toegevoegd. Minerale makeup houdt zich aan uw natuurlijke oliën, en het verstopt de poriën niet. Minerale makeup wordt vaak aanbevolen na chemische behandelingen of laser peelings, omdat het de huid kalmeert en verzachtend werkt voor de huid die geïrriteerd kan zijn na een dergelijke procedure. Onze producten zijn veilig en geschikt voor mensen met een allergie, gluten gevoeligheden, en andere zaken. Het zal uw huid niet uitdrogen. Plus wie kan klagen over de extra bescherming tegen de zon? En minerale make-up is ook veilig voor het milieu. Terwijl u er geen gewoonte van zou moeten maken, is het OK om af en toe in slaap vallen zonder uw makeup te verwijderen. Als u een ernstig huid probleem hebt, of als uw huid is gebroken, raadpleeg dan altijd uw arts of het veilig is voor u om makeup te dragen.

 • Kwaliteit

Onze cosmetica bevatten alleen pure, geplette mineralen. Onze ingrediënten zijn allemaal natuurlijk voorkomend op Aarde. Mineralissima producten zijn ontworpen voor een pure dekking voor een mooie teint en houdt ook de gebruiker en de omgeving veilig. We zijn voortdurend bezig om onze producten verder te zuiveren. Wij geloven ook in schoonheid zonder wreedheid en geen van onze producten zijn getest op dieren. Al onze producten worden vervaardigd in Nederland. Minneralissima is nog niet 100% veganistisch, maar het is een doel van ons voor de nabije toekomst.

 • Lichtgewicht

Neem afscheid van de aangekoekte uitstraling van traditionele makeup. Minerale makeup is gemakkelijk aan te brengen en zal niet zwaar aanvoelen of er aangekoekt uitzien. Het laat uw huid ademen gedurende de dag en is gemakkelijk te verwijderen.

 • Prachtige resultaten

Minerale makeup helpt het zicht van fijne lijntjes en rimpels te reduceren. Het helpt acne of huid problemen te verbergen. Mineralissima geeft de huid een gezonde, natuurlijke glans waardoor u er jonger en levendiger uitziet. Zowel vrouwen als mannen ervaren uitstekende resultaten met onze producten.

Hoe Brengt U Minerale Makeup Aan

Natuurlijke cosmetica zijn eenvoudig aan te brengen. Gebruik een kwast voor losse of compacte poeder producten. Minerale makeup heeft geen primer nodig. U kunt uw favoriete creme met minerale make-up gebruiken, maar wacht tot het is geabsorbeerd of u loopt u het risico op een ongelijke verdeling.

 • Breng een kleine hoeveelheid poeder aan en verdeel over de kabuki kwast, zodat het gelijk verdeeld is.
 • Hoe langer de haren op de kwast, des te meer dekking u zult bereiken.
 • Begin op het gebied van het gezicht dat de meeste dekking nodig heeft.
 • Werk met korte, neerwaartse bewegingen.
 • Het is beter om met lagen te werken dan te proberen om alles in één keer te dekken.
 • Reinig uw make-up kwasten en gereedschappen regelmatig.

Te veel aanbrengen is een veel voorkomende fout voor degenen die nieuw zijn met het gebruik van minerale make-up. Met een klein beetje komt u heel ver!

Het verwijderen van minerale makeup is net zo eenvoudig. Zeep en water, makeup remover, of gezichtsbehandeling doekjes zullen allen de klus klaren. Er zijn geen speciale producten vereist voor verwijdering.

Als u toevallig een product morst, is een vochtig doekje, schoonmaakmiddel of een tissue geschikt om eventuele gemorste delen van uw vloer of aanrecht te verwijderen.

Als u onzeker bent over minerale makeup en of het voor u geschikt is, koop dan samples voordat u een verbintenis aangaat. Mineralissima biedt goedkope samples, zodat u ze kunt testen voordat u zich verbindt aan de aankoop van een full-sized pot.