Minerale make-up en natuurlijke cosmetica voor een stralend strak en gezond gezicht

Minerale make-up is niet zoals traditionele make-up. Het is een pure cosmetisch product dat enkel met de natuurlijke producten van de aarde wordt gemaakt. Het bevat enkel pure en verbrijzelde mineralen. Onze natuurlijke make-up is ontworpen om de natuurlijke schoonheid van jouw huid te accentueren en tegelijkertijd je gezicht te verzorgen en te beschermen tegen de zon. Natuurlijke cosmetica is ontworpen om prachtig, natuurlijk en feilloos op te gaan in de huid zodat je gezicht een prachtige en vlekkeloze uitstraling krijgt. De make-up bevat tevens geen toegevoegde chemicaliën. Ons aanbod van minerale make-up omvat een extensieve lijn van producten, van foundation tot lipgloss. Onze minerale make-up bieden je een brede keuze aan tinten aan. Perfect voor alle huidtypes. Het beste hiervan is dat onze pure cosmetica lijn absoluut betaalbaar is.

Traditionele cosmetica bevat chemicaliën, kleurstoffen, geurtjes en andere ruwe ingrediënten. Deze ingrediënten blokkeren niet alleen uw poriën, maar ze bevatten ook een aantal ingrediënten waarvan is aangetoond dat deze bepaalde aandoeningen kunnen veroorzaken. Er bestaat een verband tussen conserveringsmiddelen – deze worden gebruik om de houdbaarheid van reguliere cosmetica te verlengen – en hormonale verstoringen, borstkanker en zelfs hart- en vaatziekten. Het is aangetoond dat sommige luxe satijnzachte lippenstift sporen van lood bevat en dat sommige mascara’s kleine hoeveelheden kwik bevatten. Veel van deze stoffen zijn natuurlijk gevaarlijk voor de gezondheid. Echter worden ze soms als “andere ingrediënten” of simpelweg als “geurmiddel” op het label gezet. Als een stof minder dan 1% van het geheel is, dan mag deze stof het onduidelijke “andere ingrediënten” label krijgen. Met minerale make-up weet je altijd zeker wat er in je cosmetica zit: het is 100% puur verbrijzelde mineralen.

Naast de mogelijke gezondheidszorgen omtrent traditionele cosmetica, hebben ze ook een gigantische milieueffecten. Het produceren van traditionele cosmetica wordt vaak met kostbare en beperkte producten gedaan. Echter is de ecologische voetafdruk van pure cosmetica miniem. Minerale make-up is zeer ecologisch sinds het gebruik maakt van de meest voorkomende stoffen op de aarde. Deze stoffen zijn veilig, luxe en absoluut stralend.

Hoewel minerale make-up geen conserveringsmiddelen bevat, zijn ze toch antimicrobieel en bevatten ze geen nanodeeltjes. Er zijn veel voorstanders van traditionele cosmetica die beweren dat de toevoeging van conserveringsmiddelen het een veiliger product hebben gemaakt, toch is natuurlijke cosmetica nagenoeg de veiligste cosmetica op de markt. De natuurlijk gepreserveerde en gezuiverde mineralen zijn ontworpen om de huid te verzachten en werken tevens als een natuurlijke SPF 15 dekking voor het gezicht, de nek en het decolleté. De fijne mineralen deeltjes zijn ontworpen om de gehele nek te bedekken zonder dat hierbij een dikke laag make-up wordt gevormd. Het resultaat is een beeldschone, heldere gelaatskleur en een huid die vrij kan ademen. Minerale make-up zal de poriën niet verstoppen zoals traditionele make-ups en zware crèmes en poeders dit wel doen. De ingrediënten als titaniumdioxide en zink zullen, in plaats hiervan, zelfs helpen met het verzachten van irritaties en het vereffenen van de teint. Tevens mengt het zich erg mooi met de natuurlijke oliën van de huid. Het resultaat is een feilloze gelaatskleur die er zowel natuurlijk uitziet als natuurlijk voelt. En dat allemaal zonder make-up!

Waarom Minerale Make-up geschikt is voor alle huidsoorten

Het duurt met traditionele make-up vaak erg lang voordat je een perfecte combinatie producten hebt gevonden die jou de dekking geven waar je naar zoekt en die niet je poriën blokkeren. Sommige typen make-up zijn alleen geschikt voor een vette huid terwijl andere weer alleen geschikt zijn voor een droge of normale huid. Als je gevoelig bent voor slechts een ingrediënt in de make-up, dan zal het een extreem moeilijke uitdaging zijn om uit te zoeken voor welk ingrediënt je nou daadwerkelijk allergisch bent. Met natuurlijke cosmetica, evenals met minerale make-up, zijn alle ingrediënten natuurlijk toepasbaar op alle huidtypes – zelfs voor mensen met een gevoelige huid of voor mensen met huidallergieën. De natuurlijke mineralen zijn hypoallergeen en passen bij elke huidtype, inclusief de droge huid.

De meeste minerale cosmetica is gebaseerd op gezuiverde mineralen. Echter voegen sommigen wat Bismut Oxychloride toe, wat vaak in de vorm van een witte poederbasis komt. Dit additief wordt veelal gebruikt in traditionele cosmetica. Echter wordt het in veel minerale make-up in hogere concentraties gebruikt. Het wordt in de meeste de gevallen toegevoegd om de cosmetica zacht, smeerbaar en draagbaar te maken. Bismut Oxychloride is voor de huid echter zeer irritant. Bismut zelf is een giftige stof. De gezondheidsautoriteiten staan het gebruik alleen toe wanneer het verfijnd en getemperd is met andere ingrediënten zodat het veilig op het gezicht, de lippen en ogen kan worden gesmeerd. Mineralissima bevat geen Bismut Oxychloride en gebruikt enkel de meest veilige ingrediënten en mineralen om zo de meest kwalitatieve make-up te maken voor slechts een fractie van de prijs van andere cosmetica.

De Ingrediënten in onze Natuurlijke Cosmetica

Wij zijn constant op zoek naar de beste mineralen en delven deze uit de aarde door gebruik te maken van eco-vriendelijke processen. Deze mineralen worden daarna gezuiverd en omgevormd in onze make-up. Het grootste deel van onze cosmeticalijn bevat slechts een handjevol ingrediënten, allen die in de natuur voorkomen en niet gesynthetiseerd of  behandeld zijn. IJzeroxides worden toegevoegd om de perfecte match met jouw gelaatskleur te krijgen. Mica poeders voegen glinstering, gloed en uitstraling toe aan de natuurlijke foundations en concealers. Titaniumdioxide werkt als een natuurlijk wit pigment en als zonnebrandcrème. Zinkoxides voegen een extra laagje UV bescherming toe aan onze pure cosmetica. Onze lipgloss bevat tevens natuurlijke organische oliën die droge en schrale lippen behandelen. Jojoba oliën worden toegevoegd voor wat extra glans en de toegevoegde vitaminen houden de lippen soepel, prachtig en gezond. Tevens is er een natuurlijke zonnebrandcrème toegevoegd in de vorm van titaniumdioxide en zinkdioxide. Onze mascara’s en eyeliners worden tevens met natuurlijke, organische ingrediënten gemaakt en zijn geschikt voor de gevoelige huid en ogen.

 Minerale make-up is erg snel populair aan het worden. Terwijl mineralen in hun verbrijzelde vorm al millennia lang  als make-up worden gebruikt, stijgen ze de laatste paar jaar erg snel in populariteit. Het is duidelijk dat het niet alleen de best mogelijke cosmetica is voor de huid, maar tevens ook voor het milieu. Natuurlijke  cosmetica is simpelweg gewoon gezond en veilig voor alle huidtypes. Ze bevatten enkel de meest pure mineralen die op de planeet gevonden kunnen worden. Onze minerale make-up is perfect voor het krijgen van een zachte, gelijke dekking zonder dat je poriën hierbij geblokkeerd worden. Het resultaat is een positief, feilloos gezicht en een stralend uiterlijk. Laat je natuurlijke schoonheid stralen!

Hoe minerale make-up te gebruiken:

Volg deze simpele stappen voor een perfect verzorgd gezicht:

  1. strooi een kleine hoeveelheid minerale make-up in het deksel van het potje;
  2. zorg door middel van kloppende of ronddraaiende bewegingen dat het poeder goed wordt opgenomen door de haren van de kabuki-kwast of foundationkwast;
  3. breng de make-up met ronddraaiende bewegingen voorzichtig aan op het gezicht en herhaal dit voor een vollere bedekking van de huid.

Mineralissima producten zijn ook verkrijgbaar bij:

 www.mildcosmetics.com

'www.vontimode.nl

www.sensitiveshop.nl

www.ekosens.nl

www.geenparfum.nl